Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων. Προβληματισμός για φονικά αυτοσχέδια μαχαίρια και ράβδους

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων. Προβληματισμός για φονικά αυτοσχέδια μαχαίρια και ράβδους
Prison cell in Alcatraz seen form the inside
Prison cell in Alcatraz seen form the inside
fhogue via Getty Images

Προβληματισμό προκάλεσε στις Αρχές η ύπαρξη αυτοσχέδιων μαχαιριών στις φυλακές Τρικάλων, όπου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε Πακιστανούς κρατουμένους.

Ομάδες κρατουμένων που προαυλίζονταν διαπληκτίστηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και ήρθαν στα χέρια. Τότε κάποιοι από τους 11 εμπλεκομένους στον καυγά έβγαλαν αυτοσχέδια μαχαίρια με αποτέλεσμα δύο Πακιστανοί κρατούμενοι να τραυματιστούν σοβαρά στη θωρακική χώρα και ακόμα τρεις να τραυματιστούν ελαφρότερα. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι δύο κρατούμενοι που τραυματίστηκαν σοβαρότερα υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Οι υπόλοιποι τρεις έφεραν θλαστικά τραύματα και μετά από τις απαραίτητες ενέργειες των γιατρών επέστρεψαν στη φυλακή, όπου βρίσκονται υπό 24ωρη επιτήρηση.

Στις φυλακές Τρικάλων ακολούθησαν έρευνες σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους. Σε κάδο που βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο εντοπίστηκε ράβδος που εγκαταλείφθηκε εκεί από κάποιον που συμμετείχε στον καυγά. Προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι οι κρατούμενοι είχαν έτοιμα αυτοσχέδια μαχαίρια, ενώ καταθέσεις λαμβάνονται από τους εμπλεκόμενους για να βρεθεί η αιτία της αιματηρής συμπλοκής.

Δημοφιλή