ΔΙΕΘΝΕΣ
02/08/2017 12:28 EEST | Updated 02/08/2017 12:35 EEST

Deutsche Bank: Μεταφέρει 4.000 υπαλλήλους από τη Βρετανία λόγω Brexit

Bloomberg via Getty Images
Signage for Deutsche Bank AG sits above a bank branch in Frankfurt, Germany, on Thursday, July 20, 2017. Frankfurt has emerged as a winner of the Brexit vote, with Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc., Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. and Daiwa Securities Group Inc. picking the city as their EU hub in recent weeks. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

H Deutsche Bank εκτιμά ότι θα χρειαστεί να μεταφέρει περίπου 4.000 υπαλλήλους της εκτός Βρετανίας λόγω του Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις θα μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Η διαδικασία μετεγκατάστασης θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά προκειμένου να διασφαλιστούν εγκαίρως οι απαραίτητες υποδομές και οι άδειες των ρυθμιστικών Αρχών.

Τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ωστόσο, και ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Brexit.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στη Βρετανία ανησυχούν ότι θα χάσουν την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά της Ένωσης μετά το Brexit.

Μέχρι στιγμής, τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η UBS και οι ιαπωνικές Nomura, Daiwa και Sumitomo Mitsubishi Financial Group έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να ανοίξουν νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη, δίνοντας προβάδισμα στη γερμανική πόλη έναντι των ανταγωνιστών της Παρίσι και Δουβλίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post