Καθολικός ιερέας μετέφερε σε μοτέλ ανήλικη αφού πλήρωσε το 16χρονο διακινητή της

Καθολικός ιερέας μετέφερε σε μοτέλ ανήλικη αφού πλήρωσε το 16χρονο διακινητή της
Che'lypse 2008, Buenos Aires, Argentina
Che'lypse 2008, Buenos Aires, Argentina
tunart via Getty Images

Κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών δέχεται ένας 55χρονος ιερέας και επικεφαλής ενός καθολικού κολλεγίου στις Φιλιππίνες. Οι Αρχές τον συνέλαβαν την ώρα που οδηγούσε ένα 13χρονο κορίτσι σε ένα μοτέλ. Ο Arnel Fuentes Lagarejos, πρώην ενοριακός ιερέας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και πρόεδρος του κολλεγίου Cainta, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 500 πέσος για να παραλάβει το κορίτσι από τον διακινητή.

Αυτή την ώρα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενώ διεξάγεται περαιτέρω έρευνα για το παρελθόν του. Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε τις Αρχές αφού πρώτα είχε λάβει ενημέρωση από τους κοινωνικούς λειτουργούς στους οποίους αποκάλυψε την αλήθεια το θύμα.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στους λογαριασμούς που διατηρούσε η κοπέλα στα social media προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος την «πουλούσε» στους άνδρες. Το Rappler αναφέρει πως ο διακινητής ήταν ο 16χρονος σύντροφος της.

Το θύμα δήλωσε πως ήταν η τρίτη φορά που συναντούσε τον ιερέα σε αυτό το μοτέλ, ενώ υπογράμμισε πως την απείλησε με όπλο για να μην συναντήσει άλλους άνδρες. Σχολιάζοντας το θέμα, η Μητρόπολη καθιστά σαφές πως με κάθε τρόπο θα πολεμήσει την παράνομη διακίνηση προσώπων -ιδιαίτερα των ανήλικων- ενώ τονίζει πως θεωρεί απαραίτητη την παραδειγματική τιμωρία των παραβατών.

Συμπλήρωσε πως θα προσευχηθεί για το θύμα και την οικογένειά του, ενώ ξεκαθάρισε πως θα απομακρύνει τον συγκεκριμένο ιερέα από τους κύκλους της. Ο Oscar Cruz από τη Συνδιάσκεψη Καθολικών Επισκόπων των Φιλιππίνων δήλωσε πως η εκκλησία δεν θα ανεχτεί με τίποτα την ανηθικότητα και πως ο ίδιος θα συνδράμει στη συγκέντρωση στοιχείων για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την τελική απόφαση για το μέλλον του ιερέα θα λάβει το Βατικανό. «Μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του είναι αθώος. Οι κληρικοί είναι άνθρωποι και μπορεί να κάνουν λάθη», είπε ωστόσο ο Cruz.

Υπενθυμίζεται πως τις προάλλες αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από την έκτιση της 12χρονης ποινής του στη Μασαχουσέτη ο ιερέας Paul Shanley, ο οποίος μάλιστα θα μετακομίσει από το μέρος που διέμενε μετά τις έντονες αντιδράσεις των γειτόνων του. Ο Shanley τη δεκαετία του '60 και του '70 -όπου ακόμα εργαζόταν- φημιζόταν για τις καλές του σχέσεις με τη νεολαία.

Χρόνια αργότερα δεκάδες παιδιά αποκάλυψαν πως είχαν κακοποιηθεί από τον ίδιο.

Δημοφιλή