Η Νορβηγία αναζητά ζευγάρια που θα κάνουν σεξ μπροστά την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης για έναν καλό σκοπό

Η Νορβηγία αναζητά απλά, καθημερινά ζευγάρια για να κάνουν σεξ μπροστά την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης
Shot of a young couple sharing an intimate moment in bed
PeopleImages via Getty Images
Shot of a young couple sharing an intimate moment in bed

Σεξ. Από τη στιγμή που μαθαίνουμε για την ύπαρξη του αναρωτιόμαστε πως είναι. Αλλά και πώς θα είναι όταν «το κάνουμε» εμείς για πρώτη φορά. Συχνά διαμορφώνουμε μια εικόνα από τις αφηγήσεις φίλων που ήδη έχουν την απάντηση και αυτή συμπληρώνεται από τις εξιδανικευμένες ρομαντικές σκηνές που θα παρακολουθήσουμε σε κάποια ταινία ή, κυρίως σε ό,τι αφορά τα αγόρια, με τη βοήθεια πορνογραφικού υλικού. Και στις δύο περιπτώσεις όμως η εικόνα που αποκομίζουμε δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Τα σώματα δεν μοιάζουν με τα τέλεια κορμιά που βλέπουμε στις ταινίες και η ίδια η πράξη δεν μοιάζει και πολύ με τις σκηνοθετημένες σεξουαλικές περιπτύξεις στις ταινίες ενηλίκων.

H κρατική τηλεόραση της Νορβηγίας (ΝRK) λοιπόν αποφάσισε να εγκαινιάσει τον Νοέμβριο μια νέα εκπαιδευτική εκπομπή στην οποία η παρουσιάστρια Line Elvsåshagen θα συζητά με τους καλεσμένους της θέματα που αφορούν τον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας αλλά και τις προσδοκίες που έχουμε για τη σεξουαλική μας ζωή, τις σεξουαλικές σχέσεις και από το σεξ γενικότερα.

Σε αυτή την εκπομπή (Line fikser kroppen ) όμως ο τηλεθεατής δεν θα παρακολουθεί απλά συζητήσεις ειδικών και τα «κλασικά» μαγνητοσκοπημένα ρεπορτάζ. Οι παραγωγοί και η διοίκηση του NRK, που ανέκρινε την ιδέα για αυτή την εκπομπή, θέλουν να πάνε την εκπομπή ένα βήμα παραπέρα.

Έτσι αναζητούν ζευγάρια-απλούς, καθημερινούς πολίτες και όχι επαγγελματίες στη βιομηχανία του σεξ- που είναι πρόθυμα να κάνουν σεξ μπροστά στην κάμερα και φυσικά οι σκηνές θα προβληθούν στην εκπομπή.

Όπως εξηγεί η παρουσιάστρια, αναφερόμενη στην πρωτότυπη αυτή ιδέα για εκπομπή που στοχεύει να βοηθήσει- κυρίως τους εφήβους- στην αποδοχή του σώματος μας, στην εξοικείωση με το γυμνό και στην καλύτερη αντίληψη περί σεξ, αυτό που θέλουν οι συντελεστές «δεν είναι να δείξουμε σεξουαλικά όργανα κατά τη διάρκεια της πράξης αλλά να απομακρυνθούμε από μια εξιδανικευμένη εικόνα και να δείξουμε πως το σεξ είναι κάτι όμορφο, μια πολύ προσωπική διαδικασία ενώ συχνά μπορεί να είναι κάπως αδέξιο αλλά σίγουρα όχι επικίνδυνο».

Η εκπομπή διαφημίζεται με τεράστια posters σε διάφορα σημεία σε όλη την επικράτεια ενώ διεξάγεται και μια διαδικτυακή «εκστρατεία» προκειμένου να απευθυνθεί σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί μέχρι να βρει τα πρόθυμα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκπομπής, Håkon Moslet, το νέο αυτό πρόγραμμα προσφέρει μια τελείως διαφορετική αφήγηση από αυτή που προσφέρει φυσικά το οποιοδήποτε πορνογραφικό υλικό αφού θα δείχνει πώς είναι το «πραγματικό σεξ» μεταξύ των ανθρώπων. Όπως τονίζει, η προβολή σωμάτων που έχουν υποστεί διάφορες πλαστικές επεμβάσεις και επιδίδονται σε μια σεξουαλική πράξη που είναι σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όπως μια χορογραφία, δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες και εσφαλμένες αντιλήψεις για το πώς είναι το σεξ. «Ελπίζουμε πως παρουσιάζοντας όλες τις πτυχές της σεξουαλικής πράξης, ως μια ολότητα και όχι απλώς ως μια διείσδυση, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στο κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στο σεξ».

Αξίζει να επισημανθεί πως η νορβηγική τηλεόραση έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν πρωτότυπες και αρκετά τολμηρές- για τα δεδομένα άλλων χωρών- τηλεοπτικά προγράμματα στα οποία στόχος ήταν η προσέγγιση του σεξ με απλό και άμεσο τρόπο, χωρίς ταμπού. Το εκπαιδευτικό παιδικό πρόγραμμα για θέματα από κλάδους των επιστημών, «Newton» έλαβε διεθνή προσοχή το 2015, αφού το Facebook είχε λογοκρίνει ένα κλιπ που έδειχνε την παρουσιάστρια Line Jansrud να σχεδιάζει γυναικεία σεξουαλικά όργανα στο γυμνό σώμα του βοηθού της.

Σε επεισόδια δε μιας ενός άλλου δημοφιλούς προγράμματος που εστίαζε στο εφηβικό τηλεοπτικό κοινό εμφανιζόταν η ίδια παρουσιάστρια να εξηγεί πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μισή ντομάτα για να εξασκηθεί στα φιλιά ενώ έδινε και οδηγίες για τον αυνανισμό και τη διείσδυση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πηγή: The Local