ΔΙΕΘΝΕΣ
04/08/2017 13:01 EEST | Updated 04/08/2017 13:02 EEST

Νότια Αφρική: Κατακραυγή για βίντεο με κακομεταχείριση 27χρονου μαύρου από λευκούς αγρότες

Foto24 via Getty Images
DELMAS, SOUTH AFRICA JULY 31, 2017: (SOUTH AFRICA OUT) Victor Mlotshwa in the Delmas Magistrates Court on July 31, 2017 in Delmas, South Africa. According to the suspects the duo allegedly forced Victor Mlotshwa into a coffin and threatened to pour petrol over him in an attempt to scare him off after he allegedly threatened to kill their families. (Photo by Gallo Images / Beeld / Lisa Hnatowicz)

Αίσθηση προκάλεσε σε δικαστήριο της Νότιας Αφρικής βίντεο όπου ένας 27χρονος μαύρος γίνεται θύμα κακομεταχείρισης από δύο λευκούς αγρότες, οι οποίοι τον κλείνουν σε ένα φέρετρο και τον απειλούν πως θα τον κάψουν ζωντανό.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, το πλήρες βίντεο, στο οποίο ο Βίκτορ Μλότσουα φαίνεται να παρακαλεί για τη ζωή του, είναι διάρκειας άνω των δύο λεπτών: Ο ένας από τους βασανιστές του φαίνεται να πατά το καπάκι με το πόδι του, ενώ ο εργάτης φωνάζει έντρομος, καθώς φοβάται πως θα του ρίξουν βενζίνη. Επίσης, οι δύο άντρες- που κατέγραψαν οι ίδιοι το βίντεο- απείλησαν ότι θα ρίξουν μέσα στο φέρετρο φίδι.

Οι Γουΐλεμ Οστχούιζεν και Θίο Τζάκσον, και οι δύο 29 ετών, έχουν δηλώσει αθώοι για το περιστατικό, που έλαβε χώρα πέρυσι στην ανατολική επαρχία Μπουμαλάνγκα. Το βίντεο ήρθε στο φως στο πλαίσιο της δίκης σχετικά με την υπόθεση- σημειώνεται πως η σύλληψη των δύο ανδρών έλαβε χώρα μετά την εμφάνιση πέρυσι ενός πιο σύντομου βίντεο, που προκάλεσε κατακραυγή σε εθνικό επίπεδο. Και τα δύο βίντεο είχαν τραβηχτεί από τους δράστες.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι τον είχαν πιάσει να κλέβει χάλκινα καλώδια και ότι ήθελαν να τον τρομάξουν. Παράλληλα, λένε πως όταν τον απείλησαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, αυτός απείλησε ότι θα έκαιγε τις φάρμες τους και θα σκότωνε τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Ο ίδιος αρνείται ότι προέβη σε απειλές, ενώ υποστηρίζει πως, πριν τον βάλουν στο φέρετρο, τον ξυλοκόπησαν.

Σημειώνεται πως η προβολή του βίντεο σόκαρε το κοινό στην αίθουσα του δικαστηρίου, με κάποιους από τους θεατές να βάζουν τα κλάματα ή να βγαίνουν έξω.