ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/08/2017 16:49 EEST | Updated 04/08/2017 16:52 EEST

Θεσσαλονίκη: Δεν προβλέπονται αποζημιώσεις για τις επιδρομές από αγριογούρουνα στα προάστια

Neil_Burton via Getty Images
Wild boar foraging for apples during indian summer in Germany

Μπορεί οι «εισβολές» από αγριογούρουνα σε σπίτια να εξελίσσονται σε πραγματικό πρόβλημα για τους κατοίκους βορείων προαστίων της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όπως ανέφερε στο seleo.gr o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης  Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας, Γιώργος Μπαμπαράτσας, ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις για αυτή την περίπτωση.

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες αγριογούρουνα είχαν επιτεθεί σε σκυλί μέσα σε κατοικημένη περιοχή, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Για ό,τι προκαλούν τα αγριογούρουνα, δεν θα υπάρξει καμιά αποζημίωση, όπως τόνισε ο κ. Μπαμπαράτσας. «Ο νόμος δεν προβλέπει αποζημιώσεις για τα αγριογούρουνα, όπως προβλέπει για τις αρκούδες. Ίσως αν συμβεί κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό, τότε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός. Αλλά, δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο» είπε σχετικά ο κ. Μπαρμπαράτσας. Όσον αφορά στο πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που βρεθούν μπροστά σε αγριογούρουνα, σύστησε προσοχή:  «Καλύτερα είναι, αν τα βλέπουν οι κάτοικοι, να την κάνουν με ελαφρά… Ειδικά όταν είναι μητέρα με παιδιά, μπορεί να αγριέψει ώστε να προστατέψει τα μικρά της».