LIFE
04/08/2017 08:20 EEST | Updated 04/08/2017 12:20 EEST

Ένας τρανς άντρας έφερε στον κόσμο το παιδί του και αφηγείται την όμορφη ιστορία της οικογένειάς του

Ο Trystan Reese, ένας τρανς (transgender) άντρας, και ο σύντροφός του, Biff Chaplow, γιόρτασαν πρόσφατα τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένειά τους.

Το ζευγάρι, που κατοικεί στο Portland του Oregon, καλωσόρισαν το γιο τους, Leo, στις 14 Ιουλίου. Προηγουμένως είχαν καταγράψει όλη την εγκυμοσύνη του Trystan στη δημόσια σελίδα τους στο Facebook.

«Θέλαμε να πούμε την ιστορία μας γιατί δεν θέλω το επόμενο 17χρονο παιδί που πιστεύει ότι ίσως είναι τρανς, να νομίζει πως πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη και στο να είναι ο εαυτός του», λέει ο 34χρονος Reese στη HuffPost. «Θέλω η κοινότητά μου να γνωρίζει πως μπορεί, και πρέπει να απαιτεί, να έχει και τα δύο».

sommessa photography

sunny lee

Το ζευγάρι λέει πως έχει επίγνωση του κινδύνου να μιλάνε δημόσια για την οικογένειά τους -ο Thomas Beatie, ο πρώτος transgender άντρας που έμεινε έγκυος και το δημοσιοποίησε, ήρθε αντιμέτωπος με την απόρριψη των γιατρών, ενώ πολύς κόσμος του έστελνε απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του. Ο Reese και ο Chaplow, ωστόσο, καταλαβαίνουν πως είναι πιο τυχεροί σε σχέση με άλλα τρανσέξουαλ άτομα, όπως εκείνα που δεν αυτοχαρακτηρίζονται από κάποιο συγκεκριμένο φύλο ή εκείνους με διαφορετικό χρώμα δέρματος.

«Ζούμε σε μια εποχή που οι τρανσέξουαλ γυναίκες διαφορετικού χρώματος δολοφονούνται σε, σχεδόν, καθημερινή βάση στην Αμερική, και ακόμα συχνότερα στον υπόλοιπο κόσμο», λέει ο Reese. «Και έχουμε μια πολύ διαφορετική εμπειρία με την τρανσέξουαλ ζωή σε σχέση με εκείνες, αλλά ελπίζουμε πως μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα στους ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αποδοχή και κατανόηση την τρανσέξουαλ κοινότητα».

Ο Reese σταμάτησε τη λήψη τεστοστερόνης προκειμένου να καταφέρει να συλλάβει παιδί. Τώρα, λέει πως η αλλαγή στις ορμόνες του είχε έναν ισχυρό ψυχολογικό αντίκτυπο πάνω του και λιγότερο τόσο σωματικό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ο Reese παρακολουθούταν από γιατρούς και ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη θεραπεία τεστοστερόνης.

«Οποιοσδήποτε έχει λάβει αγωγή για πρόληψη εγκυμοσύνης ή έχει περάσει από εφηβεία ή από κλιμακτήριο, ξέρει πως οι προσωπικότητές μας επηρεάζονται από την ισορροπία των ορμονών», λέει στη HuffPost. «Οπότε, ανά περιόδους, σχεδόν δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, ως προς την προσωπικότητά μου και της ικανότητάς μου να είμαι υπομονετικός, ευγενικός και παρών».

erin schedler

Ο Reese και ο Chaplow υιοθέτησαν τα δύο ανίψια του Chaplow, την Hailey και τον Riley, πριν από περίπου 6 χρόνια. Τώρα, με ένα νεογέννητο ακόμα μέσα στο σπίτι, σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη οικογένεια που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τρία παιδιά, συχνές αλλαγές πάνας, καλοκαιρινές δραστηριότητες και αμέτρητες εναλλαγές συναισθημάτων.

Ακόμη και μετά τη γέννηση του Leo, το ζευγάρι θέλει να συνεχίσει να μοιράζεται την ιστορία της οικογένειάς του.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε», λέει ο Chaplow. «Δεν θέλουμε να σταματήσουμε μέχρι... δεν ξέρω, υποθέτω πως δεν θα σταματήσουμε ποτέ».

Ακόμη και οι οικογένειές τους έχουν ενθουσιαστεί με τον ερχομό του μικρού Leo. Ο πατέρας του Reese, που είναι γιατρός, ήταν εκείνος που έκοψε τον ομφάλιο λώρο στον τοκετό. Και η μητέρα του Chaplow ήταν ο συναισθηματικός «βράχος» του ζευγαριού καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας.

Μπορείτε να μαθαίνετε περισσότερα για το ζευγάρι και την οικογένειά τους μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στη HuffPost US.

Sponsored Post