ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/08/2017 09:59 EEST | Updated 06/08/2017 09:59 EEST

Πύρρος Δήμας: Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση

Reuters Photographer / Reuters
The Greek flag, carried by Piros Dimas, is the first to enter the Olympic Stadium during the opening ceremony of the Athens 2004 Olympic Games August 13, 2004. A spectacular opening ceremony launched the Athens Olympics on Friday, lifting spirits in the Games' ancient birthplace. REUTERS/David Gray AW/AA

Με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας παρεμβαίνει για το θέμα των σημαιοφόρων και μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επιλογή των σημαιοφόρων να γίνεται με κλήρωση. Η σημαία δεν θα παραδίδεται στον αριστούχο, αλλά στον πιο τυχερό. Αυτό δεν είναι σωστό. Είχα την τιμή να είμαι δυο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν επρόκειτο να την αποδεχθώ αν ήταν προϊόν τύχης»

Και υπογραμμίζει: «Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη. Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση, αν και, για να είμαι ειλικρινής, καμιά φορά πιστεύω ότι η τύχη θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς».

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι «Για να τιμήσεις τπους αγώνες του έθνους δεν είναι απαραίτητο να βαδίσεις σαν στρατιώτης. Μπορείς να καταθέσεις προσφορά και ιδέες, που θα κάνουν καλύτερο αυτόν τον τόπο».