Η νέα, κάπως παράξενη τάση στο Instagram: Τα κορίτσια κοιτάνε κάτω

Έχουν χάσει τους φακούς επαφής τους και ψάχνουν να τους βρουν;

Όχι, είναι η νέα τάση σε selfies και επαγγελματικές φωτογραφίσεις που έχει βάλει φωτιά στο Instagram, η οποία ξεκίνησε από την Αυστραλία και πλέον έχει αρχίσει να κατακτά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κι αν είναι καινούργια αυτή η τάση, είναι σίγουρα μία από τις πιο απλές. Διάφοροι celebrities και influencers, τόσο στην Αυστραλία όσο και αλλού, πλέον, εμφανίζονται στις selfies τους και σε κανονικές φωτογραφήσεις, με το κεφάλι κατεβασμένο και τα μάτια να κοιτούν το πάτωμα. Η επιτυχία αυτής της πόζας έγκειται στην απουσία αυθάδειας στο βλέμμα που καρφώνει τον φακό -εμάς, δηλαδή- και γεννά ένα πιο ειλικρινές, πιο ανυπόκριτο vibe.

Τώρα, είτε κοιτάζοντας τα σκαλοπάτια καθώς ανεβαίνουν μια σκάλα, είτε στρέφουν το πρόσωπο τους την τελευταία στιγμή στη διάρκεια φωτογράφισης, πάμπολλες επώνυμες δοκιμάζουν τη νέα τάση. Από τις γκουρού του Queensland στην Αυστραλία, Shani Grimmond και Hannah Polites, την μπλόγκερ ταξιδιών Sjana Earp, και το μοντέλο Mimi Elashiry μέχρι την Devin Brugman του «A Bikini A Day», την Elyse Knowles, σταρ του μόντελινγκ και την social star Inka Williams.