Έκλεψαν δακτυλίδι του 18ου αιώνα από Ρώσο επιχειρηματία στη Χαλκιδική και ζητούσαν λύτρα

Έκλεψαν δακτυλίδι του 18ου αιώνα από Ρώσο επιχειρηματία στη Χαλκιδική και ζητούσαν λύτρα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Evrokinnisi

Χρυσό δακτυλίδι του 18ου αιώνα αξίας περίπου 70.000 ευρώ έκλεψαν δύο ομογενείς από τη Γεωργία από 51χρονο Ρώσο επιχειρηματία στη Χαλκιδική.

Το περιστατικό έγινε στις 29 Νοεμβρίου του 2013 με την Αστυνομία να εξιχνιάζει την περασμένη εβδομάδα τέσσερα χρόνια μετά την υπόθεση. Τότε άγνωστοι είχαν εισβάλλει στην εξοχική κατοικία του θύματος στη Χαλκιδική, έδεσαν τον επιχειρηματία με την απειλή όπλων και αφαίρεσαν μία κάμερα υπολογιστή και το δακτυλίδι. Οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 49 ετών, γνώριζαν την αξία του δαχτυλιδιού, που είχε διαμάντια και ρουμπίνια του 18ου αιώνα, και έτσι ζητούσαν τηλεφωνικά λύτρα ύψους 30.000 ευρώ από τον Ρώσο επιχειρηματία για να του το επιστρέψουν.

Η Ασφάλεια ζήτησε εισαγγελική άδεια για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και έτσι εντόπισαν τους δράστες. Το αποτέλεσμα είναι το δακτυλίδι να βρίσκεται ξανά στην κατοχή του. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Δημοφιλή