Το Tinder αποφάσισε επιτέλους να κόψει μια πολύ κακή συνήθεια των χρηστών του

Το Tinder αποφάσισε επιτέλους να κόψει μια πολύ κακή συνήθεια των χρηστών του
shutterstock

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών σε κινητό και, λίγο πολύ, όλοι την έχουν δοκιμάσει, έστω και μία φορά. Μέσα στο Tinder μπορείς να βρεις «κάθε καρυδιάς καρύδι», από άτομα που ψάχνουν μια περιπέτεια της μιας βραδιάς μέχρι singles που ελπίζουν πως εκεί μπορεί να γίνει η αρχή μιας γνωριμίας που θα εξελιχθεί σε σχέση ζωής (hint: δεν είναι πολλοί) και, φυσικά, δεσμευμένους που ψάχνουν μια εφήμερη σχέση για να σπάσουν τη μονοτονία.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, πολλοί από τους χρήστες του Tinder διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό το οποίο δεν αρέσει καθόλου, μα καθόλου στους υπεύθυνους της πλατφόρμας.

Και αυτό είναι η συνήθεια πολλών χρηστών να έχουν ως φωτογραφία προφίλ τους εαυτούς τους δίπλα σε (κάποτε) μεγαλοπρεπείς τίγρεις, που φυσικά βρίσκονται σε αιχμαλωσία -κάτι που φαίνεται στα θλιμμένα τους μάτια και την αφύσικη ακινησία των σωμάτων τους εξαιτίας της νάρκωσης, ενώ δίπλα τους χαμογελά ανενόχλητος ο κάθε ασυνείδητος που θεώρησε cool να βγει φωτογραφία με ένα παγιδευμένο ζώο.

Το Tinder όμως αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη συνήθεια, και το ανακοίνωσε και επίσημα σε ένα blog που δημοσίευσε στο site της πλατφόρμας την περασμένη εβδομάδα:

«Το να ποζάρετε δίπλα στον βασιλιά της ζούγκλας, δεν σας κάνει κι εσάς έναν».

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι selfies με τις τίγρεις. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι φωτογραφίες είναι δείγματα εκμετάλλευσης αυτών των όμορφων πλασμάτων που έχουν ξεριζωθεί από το φυσικό τους περιβάλλον», αναφέρεται στο κείμενο.

Μαζί με αυτή την ανακοίνωση, το Tinder δώρισε $10.000 στο Project Cat, μια κίνηση που τους παρότρυνε να κάνουν η PETA της Αυστραλίας σε επιστολή της στο Tinder σχετικά με το θέμα των ενοχλητικών selfies.

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι μόνο σκληρές για τα ζώα, αλλά οι ανίδεοι χρήστες του Tinder μπορούν να τις παρερμηνεύσουν για χαριτωμένες, άκακες φωτογραφίες και να ενθαρρυνθούν να πάρουν μέρος και οι ίδιοι, με τη σειρά τους, σε αυτή την καταχρηστική βιομηχανία», γράφει η PETA.

Ελπίζουμε, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα δείτε ένα προφίλ στο Tinder όπου ο χρήστης απεικονίζεται αγκαλιά με μια τίγρη, να κάνετε swipe αριστερά -όσο ελκυστικός κι αν είναι.