Η Βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες για τους κινδύνους ταξιδιού τους στην Ελλάδα

Η Βρετανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες της για τους κινδύνους στην Ελλάδα
REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters

Εκπρόσωποι της Βρετανικής κυβέρνησης δημοσίευσαν στην επίσημη ιστοσελίδα της μια νέα ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς πολίτες, η οποία παρέχει συμβουλές για μια επίσκεψή τους στην Ελλάδα στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική οδηγία περιγράφει τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, προκειμένου οι Βρετανοί να είναι ενήμεροι και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση κρίσης, κατά τη διαμονή τους στη χώρα.

Το κείμενο αναφέρει τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στην Κω τον Ιούλιο του 2017, το αεροδρόμιο του νησιού που τώρα λειτουργεί κανονικά αλλά και τις δυσκολίες στη μεταφορά από και προς το νησί με τις υπηρεσίες φεριμποτ. Επιπλέον, το κείμενο προειδοποιεί για τις συχνές απεργίες στα μέσα συγκοινωνίας που πολλές φορές ανακοινώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πριν την έναρξή τους. Εκτός από τις απεργίες, ο συμβουλευτικός οδηγός κάνει λόγο και για τις διαδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και δίνει συμβουλές για να τις αποφύγουν οι Βρετανοί τουρίστες.

Όσον αφορά την οικονομία, το κείμενο κάνει αναφορά για τα capital controls, την αρχή, τους περιορισμούς, την ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα καθώς και τις πληρωμές, προτείνοντας στους Βρετανούς τρόπους για τη διαχείριση των χρημάτων τους για όσο καιρό βρίσκονται στην Ελλάδα.

Από τον οδηγό δεν λείπει το προσφυγικό ζήτημα, οι προσφυγικές ροές στα ελληνικά νησιά, η στάση της κυβέρνησης, η ασφάλεια των συνόρων και ο πιθανός κίνδυνος.

Με τα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων σε πόλεις ανά τον κόσμο, η Βρετανία προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται μια τέτοια επίθεση και στην Ελλάδα, δίνοντας το νούμερο του τηλεφώνου υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση κινδύνου. Εκτός από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, το κείμενο παρουσιάζει και τα ποσοστά της εγκληματικότητας στη χώρα.

Τέλος, παρέχει στους Βρετανούς πολίτες τις υπηρεσίες που θα χρειαστούν, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και πρέπει να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας τους, το προξενείο και την Ύπατη αρμοστεία.

Δημοφιλή