Η σημαντική σκηνή που παραβλέψαμε ενώ πανηγυρίζαμε για τον δράκο στο τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones

Η σημαντική σκηνή που παραβλέψαμε ενώ πανηγυρίζαμε για το δράκο στο τελευταίο επεισόδιο του Game of ThronesΗ σημαντική σκηνή που παραβλέψαμε ενώ
HBO

Προσοχή: Ακολουθούν spoilers για το 4ο επεισόδιο της 7ης σεζόν Game of Thrones.

Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones ήταν, αυτό που θα λέγαμε, καυτό.

Μεταφορικά αλλά και, κυρίως, κυριολεκτικά.

Η Daenerys, έχοντας μπουχτίσει πλέον με τα «έξυπνα σχέδια» του Tyrion τα οποία μέχρι στιγμής την έχουν κάνει να χάνει τον ένα σύμμαχο μετά τον άλλο, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να καβαλήσει τον Drogon και μαζί με τους Dothraki να σκορπίσουν μια πραγματική κόλαση στον στρατό τον Lannister.

Η μάχη, μία που περιμέναμε πραγματικά από την πρώτη σεζόν της σειράς, κατάφερε να βάλει φωτιά όχι μόνο στο στρατό του Jaime αλλά και στο Twitter, όπου ο κόσμος απλά έχασε τα μυαλά του. Λογικό, όλοι το ίδιο πάθαμε.

Όπως και να το κάνουμε, στα γόνατά μας μεγάλωσαν οι δράκοι της Dany όλα αυτά τα χρόνια. Και παρότι είχαμε μάθει πως στην 7η σεζόν του GoT θα έχουν το μέγεθος ενός αεροσκάφους 747, έπρεπε να το δούμε με τα μάτια μας για να το πιστέψουμε.

Ήταν μια σκηνή μάχης που ονειρευόμασταν χρόνια και, ευτυχώς, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος (το οποίο «είναι σκάλα», σύμφωνα με τον Bran), ήταν εύκολο να αγνοήσουμε, οι περισσότεροι έστω, μια σκηνή που περίμενε επίσης πολλά χρόνια για να συμβεί.

Κατά το τέλος της μάχης, υπάρχει μια στιγμή που ο Jaime Lannister κοιτάζει την Daenerys, ενώ εκείνη προσπαθεί να βοηθήσει τον Drogon που έχει λαβωθεί από το βέλος του «Scorpion», του ειδικού όπλου που κατασκεύασε η Cersei για να σκοτώσει τους δράκους της Dany. Και, σε μια όχι και τόσο καλή στιγμή για την ευφυΐα του, αποφασίζει να της επιτεθεί.

Δεν ήταν και η καλύτερη κίνηση που μπορούσες να κάνεις Jaime, το ξέρεις έτσι;

Όλη αυτή την ώρα ο Tyrion παρακολουθεί τη σκηνή από τον διπλανό λόφο, μονολογώντας στον αδερφό του να μην είναι ένας «γ@μημένος ηλίθιος» και να σηκωθεί να φύγει. Ο Drogon όμως βλέπει επίσης τον Jaime να πλησιάζει τη μητέρα του με απειλητικές διαθέσεις, και απλά δεν παίζει να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η κατάληξη ήταν η παρακάτω 100% ατόφια έκφραση τρόμου του Jaime, λίγο πριν ο Bronn βουτήξει από το πουθενά και σώσει τον Jaime από την καυτή ανάσα του Drogon.

Αμέσως μετά, βλέπουμε τον Jaime να βυθίζεται στον πάτο της λίμνης, χωρίς να γνωρίζουμε τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Δύο πράγματα για αυτή τη σκηνή, πριν προχωρήσουμε: Αφενός ο Jaime δεν πρόκειται να πεθάνει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, η σειρά δεν θα ξεπετάξει έτσι έναν από τους 6-7 βασικούς χαρακτήρες της και αγαπημένο του κοινού. Αφετέρου, δεν έκανε σε κανέναν άλλο εντύπωση το γεγονός πως, τη μία στιγμή ο Jaime κάλπαζε στην όχθη της λίμνης με το νερό ίσα να φτάνει το 1/3 του ποδιού του αλόγου του, και την επόμενη βυθίζεται στην άβυσσο, η οποία υποτίθεται πως βρίσκεται εκατοστά μακριά από την προηγούμενη όχθη; Ναι, ας το παραβλέψουμε.

Το σημείο της σκηνής στο οποίο αξίζει να επικεντρωθούμε είναι η ίδια η πράξη της πτώσης του Jaime. Η οποία έρχεται για να κλείσει έναν ακόμη κύκλο στο Game of Thrones, όσο η σειρά πλησιάζει προς το τέλος της, έναν κύκλο που άνοιξε όταν ο Jaime έκανε κάτι που ουσιαστικά πυροδότησε την αλυσιδωτή αντίδραση των γεγονότων που έχουν φέρει τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα.

Και το έκανε για την αγάπη.

Αφού έσπρωξε τον Bran από το περβάζι του παραθύρου στην πρεμιέρα του GoT, η δική του πτώση στον βυθό της 7ης σεζόν αποτελεί μια οπτική παράλληλο με την πτώση του Bran στο Winterfell.

Η πτώση εκείνη άλλαξε για πάντα τον Bran και μένει να δούμε κατά πόσο θα αλλάξει τον Jaime η δική του.

Και για τους ακόμη πιο παρατηρητικούς, η σκηνή αυτή μας θυμίζει ακόμη μία, πιο πρόσφατη: τη στιγμή που ο Tyrion βυθίζεται σε έναν άλλο σκοτεινό βυθό, αφού του έχουν επιτεθεί οι πετράνθρωποι, λίγο αφότου έχει δει για πρώτη φορά δράκο από κοντά.

Πώς άλλαξε η ζωή του μετά από αυτό; Κατέληξε να γίνει ο σύμβουλος της μητέρας των δράκων.

Όλες αυτές οι παράλληλες αποδεικνύουν ολοένα και περισσότερο πως το Game of Thrones έχει αρχίσει να κλείνει τους κύκλους που άνοιξε χρόνια πριν.

Και για να καταλάβετε πόσο σταδιακά και έξυπνα το κάνει και με πόσο καλογραμμένο τρόπο, απλά ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω, άκρως κατατοπιστικό, κολάζ που ανέβηκε στο 9gag.