ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Nicolas Balcazar / EyeEm via Getty Images

Μάχη με τις φλόγες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας δίνει η Πυροσβεστική.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Βροντερό Πρεσπών. Επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Το βράδυ της Τετάρτης εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έκταση με ξερά χόρτα στην Τζιά, κοντά στο Βουρκάρι, ενώ αυτή την ώρα, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι το έργο της κατάσβεσης ήταν εξαρχής δύσκολο καθώς στο νησί υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, ενώ για την επιχείρηση επιστρατεύθηκαν και τέσσερις υδροφόρες του δήμου.

Σε εξέλιξη είναι από τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας στον νομό Αρκαδίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με πεύκα και πουρνάρια.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 21 οχήματα με 56 πυροσβέστες και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Για την επιχείρηση έχουν επιστρατευθεί ένα όχημα ΟΤΑ και ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο. Παράλληλα, το έργο της κατάσβεσης βοηθούν από αέρος 2 καναντέρ και 2 πετζετέλ.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Αμπέλια Αγρινίου. Για την κατάσβεσή της, στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα με 36 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 ΟΤΑ.

Ευτυχώς σε καμιά περιοχή δεν απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αργά το βράδυ της Τετάρτης καλύτερη ήταν η εικόνα στα μέτωπα στην περιοχή Ζελί του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας και την περιοχή Μαριές Ζακύνθου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πέρδικα του δήμου Ηγουμενίτσας.