Ιταλοί ερευνητές θα περπατήσουν από τη Θεσσαλονίκη έως την Καβάλα, στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας οδού

Ιταλοί ερευνητές θα περπατήσουν από τη Θεσσαλονίκη έως την Καβάλα, στα βήματα της αρχαίας Εγνατίας οδού

Θα περπατήσουν στην αρχαία Εγνατία οδό, από τη Θεσσαλονίκη έως την Καβάλα, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας Εγνατίας οδού ως μιας πεζοπορικής διαδρομής πολιτισμού από το Δυρράχιο ως την Κωνσταντινούπολη.

Στα... βήματα της αρχαίας Εγνατίας οδού θα βαδίσουν Ιταλοί ερευνητές και φοιτητές, στο πλαίσιο του προγράμματος της ιταλικής ΜΚΟ Fuorivia και του Πανεπιστημίου ΙUAV Βενετίας που επιχειρεί να αναβιώσει τη διαδρομή.

Υποστηρικτής της πρωτοβουλίας και βασικός συνεργάτης στο εγχείρημα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς η πόλη είναι σημαντικός κόμβος της διαδρομής, χάρη στους δύο μιλιοδείκτες της Εγνατίας Οδού, οι οποίοι περιλαμβάνονται στα εκθέματά του.

"Θα υποδεχθούμε την αποστολή στις 18 Αυγούστου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στον κεντρικό αύλειο χώρο του Μουσείου όπου τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς προσφέροντας μια διαφορετική οπτική προσέγγισης του ελληνικού πολιτισμού στους Ιταλούς ερευνητές" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχαιολόγος του Μουσείου Χαράλαμπος Τσούγγαρης.

Οι συμμετέχοντες -από την επόμενη ημέρα, Σάββατο 19/8- θα περπατήσουν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Καβάλα ως τις 31/8, ακολουθώντας την πιθανή πορεία της αρχαίας Εγνατίας.

"Θα προσπαθήσουν, όπου μπορούν να αποφύγουν το οδόστρωμα και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας πεζοπορικής διαδρομής, με ανάλογη σήμανση και σχετικές πληροφορίες, ειδικά για τα μνημεία που θα συναντήσουν" εξήγησε ο κ. Τσούγγαρης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή