Αποκλεισμό δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Πολυδένδρι καταγγέλλει ΝΔ και ΕΣΗΕΑ

Αποκλεισμό δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο Πολυδένδρι καταγγέλλει ΝΔ και ΕΣΗΕΑ
Eurokinissi

Κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν επετράπη σε όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές ασκεί η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας στον λογαριασμό του στο Twitter έκανε την εξής ανάρτηση: «Από το 'σταματήστε τα τιτιβίσματα' έφτασαν να απαγορεύσουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Ακολουθούν πιστά τα πρότυπά τους», έγραψε.

Όμως και η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το περιστατικό.

«Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, τονίζει, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή