Maye Musk: Γνωρίστε τη μητέρα του Elon Musk, ένα 69χρονο μοντέλο και γυναίκα καριέρας που δίνει μαθήματα ζωής

Maye Musk: Γνωρίστε τη μητέρα του Elon Musk, ένα 69χρονο μοντέλο και γυναίκα καριέρας που δίνει μαθήματα ζωής

Λένε πως πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα βρίσκεται μια σπουδαία γυναίκα, αλλά εκτός του ότι το συγκεκριμένο ρητό είναι κάπως παλιομοδίτικο καθώς μια σπουδαία γυναίκα δεν βρίσκεται πίσω από κανέναν, η μητέρα του Elon Musk αποδεικνύει πως η ζωή δεν σταματά όταν μεγαλώνεις -πόσο μάλλον αν έχεις μεγαλώσει έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Σε περίπτωση που δεν τη γνωρίζετε ήδη, τουλάχιστον ως μητέρα του Elon Musk, να σας συστήσουμε την 69χρονη Maye Musk, η οποία εργάζεται ως μοντέλο εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια!

Η Maye Musk γεννήθηκε στον Καναδά αλλά όταν ήταν τριών ετών μετακόμισε με τους γονείς της, τη δίδυμη αδερφή της και τα άλλα δύο αδέρφια της στην Pretoria της Νότιας Αφρικής.

Ήταν μόλις 15 ετών όταν ξεκίνησε το μόντελινγκ, οι φιλοδοξίες της όμως δεν σταμάτησαν στη βιομηχανία της μόδας. Στα 21 της δεν ήταν μόνο φιναλίστ στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss South Africa 1969, αλλά και απόφοιτος πανεπιστημίου με πτυχίο στη Φυσική.

Στην πορεία η Maye απέκτησε δύο ακόμη master -ένα στη διαιτολογία και ένα στις διατροφικές επιστήμες- και έγινε επαγγελματίας διαιτολόγος, συνεχίζοντας παράλληλα την καριέρα της ως μοντέλο και μεγαλώνοντας τα τρία, διάσημα πλέον, παιδιά της: τον CEO της Tesla, Elon, τον εστιάτορα Kimbal και την σκηνοθέτη Tosca.

Η Maye επέστρεψε στον Καναδά στα 42 της μαζί με τα παιδιά της και αναγκάστηκε να εργαστεί σε πολλές δουλειές επειδή το καταπίστευμά της ήταν δεσμευμένο στη Νότια Αφρική, όπως εξηγεί στη HuffPost Canada.

«(Εγώ και τα παιδιά) εργαζόμασταν πολλές ώρες για να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας. Εγώ κάλυπτα το νοίκι, το φαγητό, τα ρούχα, τις μεταφορές και το σχολείο και εκείνα όλα τα επιπλέον τους έξοδα», λέει.

Στην πορεία άρχισε να εργάζεται ως διαιτολόγος και έγινε σύμβουλος στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, ενώ αργότερα έφτασε να γίνει πρόεδρος των Συμβούλων Διαιτολόγων του Καναδά. Δεν σταμάτησε ποτέ το μόντελινγκ, ωστόσο.

«Το μόντελινγκ συνεχίστηκε, καθώς ήμουν το μεγαλύτερο ηλικιακά μοντέλο στον Καναδά και υπήρχε αγορά για εμάς», εξηγεί. «Έκλεινα τις επιδείξεις μόδας μήνες πριν, ειδικά εκείνες στις οποίες ήμουν η “μητέρα της νύφης”. Μερικές φορές έπαιρνα μέρος σε 8 νυφικές επιδείξεις μόδας την ημέρα».

Στην μέχρι τώρα καριέρα της έχει γίνει εξώφυλλο σε μεγάλα περιοδικά μόδας, όπως η Vogue Korea, το Elle Quebec και το Time. Μάλιστα, όπως λέει η ίδια, η καριέρα της εκτοξεύθηκε όταν σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά της.

«Σταμάτησα να βάφω τα μαλλιά μου, τα έκοψα κοντά και άφησα το φυσικό μου, ασημένιο χρώμα να λάμψει», γράφει στο προσωπικό της site. «Το νέο μου look μου έφερε μια μεγάλη συνεργασία με τη Virgin America και τα Joe Fresh, αφίσες στην Times Square, εξώφυλλα στο Elle Quebec, το New York Magazine και το L' Officiel Azerbaijan, μουσικά βίντεο και διαφημιστικά και, πρόσφατα, το "It Girl" του Vanity Fair».

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα πως θα συνέχιζα το μόντελινγκ στα 69», εξηγεί η Maye. «Στα 15, μου έλεγαν πως θα έχω τελειώσει μέχρι τα 18, που είναι και ο λόγος για τον οποίο διάβαζα τόσο σκληρά. Όσο μεγάλωνα, οι ατζέντηδες συνέχισαν να μου προτείνουν δουλειές σε πασαρέλες και περιοδικά και αργότερα τηλεοπτικές διαφημίσεις. Σταμάτησα να εκπλήσσομαι και αποφάσισα να συνεχίσω μέχρι να μην με ζητά κανείς. Είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να πω πως ο κόσμος εκτιμά τις γυναίκες άνω των 65, και ότι σήμερα δουλεύω περισσότερο από ποτέ».

Μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες της και θα καταλάβετε γιατί αυτή η εκπληκτική γυναίκα δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ το μότνελινγκ.