ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2017 06:16 EEST | Updated 18/08/2017 06:16 EEST

Λευκωσία για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου-Τσελίκ: Η Τουρκία επιδιώκει νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της

AFP

Τα όσα εκφράζουν διά δηλώσεων τόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, «δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας δηλώσεις των δύο Τούρκων υπουργών.

Αποτελούν, επίσης, προσθέτει «απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β' για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει».

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητά του για επάνοδο αμέσως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο γγ του ΟΗΕ, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)