ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/08/2017 15:15 EEST | Updated 22/08/2017 15:15 EEST

Ξεκινά η συζήτηση για τις αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση

eurokinissi

Οι αλλαγές στο λύκειο και ειδικά στην Α Λυκείου, θα είναι το αντικείμενο νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προσεχώς στη Βουλή. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου συζητήθηκε η προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και το χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση των Πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως επισημάνθηκε είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι από φέτος όλα τα ολιγοθέσια σχολεία (814 τον αριθμό) θα είναι ολοήμερα. Υπήρξε ακόμη αναλυτική συζήτηση για τη νέα δομή του Λυκείου, ιδιαίτερα των δύο τελευταίων τάξεων και αποφασίστηκε ότι το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια θα προκύπτει αυτομάτως από τη νέα δομή του Λυκείου.

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή δημοσίευματα σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επισημαίνει ότι : «Οι αλλαγές στο Λύκειο καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα ανακοινωθούν εγκαίρως και χωρίς αιφνιδιασμούς, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου»

Διαδοχικές συναντήσεις Πρωθυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη (24/8) θα συνεδριάσει και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε:

α) από τον Γ. Δραγασάκη για την πορεία ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας.

β) από την Εφ. Αχτσιόγλου για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά:

-Ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση.

-Ρυθμίσεις για την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία.

-Ρυθμίσεις ισχυροποίησης δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.