Το ζεύγος Clooney στο πλευρό των αντιρατσιστικών οργανώσεων

Actor George Clooney and his wife Amal pose as they arrive at the 42nd Cesar Awards ceremony in Paris, France, February 24, 2017. REUTERS/Gonzalo Fuentes
Actor George Clooney and his wife Amal pose as they arrive at the 42nd Cesar Awards ceremony in Paris, France, February 24, 2017. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το Southern Poverty Law Center (SPLC) θα συνεργαστεί με το ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα με στόχο το SPLC να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του κατά των ομάδων μίσους στην Αμερική.

Το ίδρυμα George και Amal Clooney έχει χορηγήσει ήδη ένα εκατομμύριο δολάρια μέσω του ιδρύματος Clooney για τη Δικαιοσύνη για τον σκοπό αυτό, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ρατσιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων στο Charlottesville και την απροθυμία του Προέδρου Donald Trump να καταδικάσει τα επεισόδια.

«Η Amal κι εγώ να προσθέσουμε τη φωνή μας -και την χρηματική βοήθεια- στον συνεχιζόμενο αγώνα για ισότητα», δήλωσε ο Κλούνεϊ προσθέτοντας ότι «στον φανατισμό και το μίσος δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν δύο πλευρές».

Το ίδρυμα Clooney για τη Δικαιοσύνη συνιδρύθηκε από το ζευγάρι το 2016 για να προωθήσει τη δικαιοσύνη σε δικαστήρια και κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Το SPLC είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρακολουθεί τις δραστηριότητες των εθνικών ομάδων μίσους και άλλων εξτρεμιστών, παρακολουθώντας σήμερα πάνω από 1.600 εξτρεμιστικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το Southern Poverty Law Center στις προσπάθειές του να αποτρέψει τον βίαιο εξτρεμισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ζευγάρι και προσθέτει: «Αυτό που συνέβη στο Charlottesville και αυτό που συμβαίνει στις κοινότητες της χώρας μας απαιτεί τη συλλογική δέσμευση για να αντισταθούμε στο μίσος».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)