O EASA εκδίδει οδηγό έκτακτης ανάγκης προς αποφυγή έκρηξης Airbus

O EASA εκδίδει οδηγό έκτακτης ανάγκης προς αποφυγή έκρηξης Airbus
Vivek Prakash/Bloomberg via Getty Images
Vivek Prakash/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας εξέδωσε έναν οδηγό έκτακτης ανάγκης για τους αερομεταφορείς του αεροσκάφους Airbus A350-900 ώστε να αποφύγουν πιθανή υπερθέρμανση του υδραυλικού συστήματος, καθώς και έκρηξη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η Airbus έχει παραδώσει περισσότερα από 100 αεροσκάφη μέχρι στιγμής, που “πετούν” με εταιρίες όπως η Lufthansa, Singapore Airlines, Cathay Pacific και Qatar Airways.

Στις οδηγίες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός της Αεροπορίας ανέφερε ότι έχει ήδη εντοπιστεί μια αποτυχημένη λειτουργία από την υπερθέρμανση ενός υδραυλικού κινητήρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας του υδραυλικού υγρού.

Αν αυτό δεν εντοπισθεί και διορθωθεί, θα μπορούσε, σε συνδυασμό με την αδρανοποίηση της δεξαμενής καυσίμου, να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και αυτή με τη σειρά να οδηγήσει στην ανάφλεξη του μίγματος καυσίμου με αέρα που βρίσκεται στη δεξαμενή.

Η Airbus ανακοίνωσε ότι είχε ενημερώσει τους διαχειριστές για τον οδηγό έκτακτης ανάγκης και πραγματοποιούσε περαιτέρω έρευνα για να αποφασιστεί αν χρειάζεται άλλη ενέργεια.

Εκπρόσωπος της Lufthansa είπε ότι η γερμανική εταιρία υπάκουε στις οδηγίες και δεν περίμενε κάποιο αντίκτυπο στις λειτουργίες του A350.

Πηγή: Reuters

Δημοφιλή