Υπουργείο Εργασίας: Διαψεύδει δημοσίευμα για «πρόωρο τέλος» στις συντάξεις πριν τα 62 έτη

Υπουργείο Εργασίας: Διαψεύδει δημοσίευμα για «πρόωρο τέλος» στις συντάξεις πριν τα 62 έτη
eurokinissi

Με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο κάνει λόγο για «πρόωρο τέλος στις συντάξεις πριν από τα 62» και για «οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας στα όρια ηλικίας» που -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- προωθούνται από το υπουργείο με διάταξη νόμου.

Στην απάντηση του, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει νομοθετήσει από το 2015 (Ν. 4336/15) μεταβατική περίοδο έως και το 2021 για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και η μεταβατική αυτή περίοδος ήδη εφαρμόζεται και θα εξακολουθήσει να ισχύει κανονικά.

Το υπουργείο τονίζει ότι το δημοσίευμα βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου» και αναφέρεται σε «γνωστά κέντρα παραπληροφόρησης» που παραβιάζουν κάθε κανόνα δεοντολογίας και χωρίς καμία προηγούμενη διασταύρωση, επιχειρούν «ανεπιτυχώς να κατασκευάσουν ειδήσεις».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι το νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και στο οποίο θα υπάρχουν ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή