ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/08/2017 15:37 EEST | Updated 24/08/2017 15:37 EEST

Οι συμμαθητές του Μιχάλη Λεμπιδάκη που απήχθη και απουσιάζει πέντε μήνες, αγωνιούν γι'αυτόν

Eurokinnisi
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και την οικογένειά του. Να βρίσκεται πέντε μήνες στα χέρια θρασύδειλων και ανόητων απαγωγέων. Δεν μπορούν να το "χωνέψουν" και οι φίλοι του, οι συμμαθητές του που ξέρουν ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Μάλιστα έφτιαξαν ένα κολλάζ με φωτογραφίες των συμμαθητών από το Παγκρήτιο και ρωτούν "Γιατί"; Ένα γιατί που δεν μπορεί να απαντηθεί πια καθώς οι απαγωγείς έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, κάθε ανεκτό όριο ακόμη και γι αυτό που χαρακτηρίζουμε εγκληματικότητα. Είναι φρίκη αυτό που συμβαίνει.

"Οι φίλοι και συμμαθητές , «τ’αδέλφια » του Μιχάλη , που μεγαλώσαμε μαζί ,καρτερικά περιμένουμε μαζί με την οικογένεια του και όλους τους φίλους του και μαζί με όσους τον γνωρίζουν και τον αγαπούν , αγωνιούμε , προσευχόμαστε , θυμώνουμε , αγανακτούμε. Και ρωτάμε γιατί και πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Και μέχρι την ημέρα που θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί,αυτή η εικόνα γεμάτη αγάπη, όνειρα, αναμνήσεις που μοιραστήκαμε για 12 χρόνια",γράφει μία από τις συμμαθήτριες.

Όπως έγραψε προχθές το cretalive ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παραμένει όμηρος από το τέλος Μαρτίου.Η Αστυνομία εκτιμά ότι τον έχουν ακόμη στην Κρήτη.

Οι απαγωγείς, πέντε μήνες μετά την 30η Μαρτίου, εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα ότι έχουν το πάνω χέρι στις συνομιλίες (τις οποίες «συνομιλίες» έχουν αναπτύξει), απειλούν, βρίζουν και απαιτούν. Σε αυτό το κομμάτι η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ουσιαστική εμπλοκή.

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης χειρίζεται αποκλειστικά η οικογένεια, η οποία έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος των λύτρων που ζητούν.

Πηγή: Cretalive