Έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων στη Ζάκυνθο που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να βάλουν φωτιές

Έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων στη Ζάκυνθο που εντοπίστηκαν να προσπαθούν να βάλουν φωτιές
Eurokinissi

Την ώρα που ελικόπτερο πετούσε πάνω από τα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου, εντοπίστηκαν δύο ύποπτα άτομα, για τα οποία εκτιμήθηκε από αέρος πως προσπαθούσαν να βάλουν νέες φωτιές στο νησί όπου από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου έχει ξεσπάσει σειρά από ύποπτες πυρκαγιές.

Σημειώνεται πως ο πιλότος του ελικοπτέρου είναι ξένος που έχει έρθει στην Ελλάδα για την αντιπυρική περίοδο, ο οποίος έσβηνε φωτιά με ελικόπτερο τύπου Ericsson.

Αμέσως ενημερώθηκαν κλιμάκια της Ασφάλειας και κλιμάκια της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στη Ζάκυνθο με αποκλειστικό σκοπό τη σύλληψη εμπρηστών, τα οποία έφτασαν στο επίμαχο σημείο και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αλλά και ο υπουργός, Νίκος Τόσκας. Με τη σειρά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, είχε κάνει λόγο σε συνέντευξή του για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν κινητοποιηθεί τότε προκειμένου να φτάσουν στο νησί εξειδικευμένα κλιμάκια που από τότε αναζητούσαν τα άτομα που από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου φέρονται να βάζουν φωτιές.

Δημοφιλή