Κουτσούμπας: «Κάλπικη αντιπαράθεση» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για να κρύψουν την στρατηγική τους συμπόρευση

Κουτσούμπας: «Κάλπικη αντιπαράθεση» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για να κρύψουν την στρατηγική τους συμπόρευση
SOOC

Δριμεία κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα για «κάλπικη αντιπαράθεση», καθώς και στην ΕΕ για την επιχειρούμενη εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό ασκεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με συνέντευξή του στη Realnews.

Κατηγορεί, ειδικότερα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι επιδίδονται σε διαμάχη με εμφυλιοπολεμικούς όρους για να αποφύγουν την πολιτική αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα, ενώ «πρωταγωνιστούν στο σίριαλ της κάλπικης αντιπαράθεσης για να κρύψουν την στρατηγική τους συμπόρευση». Όπως τονίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει άλλοθι "αριστεροσύνης" για να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής του πολιτικής και η ΝΔ προσπαθεί με παιδιάστικο τρόπο να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία κάνει καλά αυτό που εκείνη θεωρεί ότι κάνει καλύτερα».

Για την ΕΕ υποστηρίζει ότι ο αντικομμουνισμός και η εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό-ναζισμό είναι η επίσημη πολιτική και ιδεολογία της, ενώ δηλώνει με βεβαιότητα: «Όσα ανιστόρητα αντικομμουνιστικά ψηφίσματα κι αν προωθήσουν, όσες ΜΚΟ πλύσης εγκεφάλου κι αντικομμουνιστικά "μουσεία" κι αν ιδρύσουν με πακτωλό κονδυλίων, η απαράδεκτη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, το παιδί του καπιταλισμού, δεν θα περάσει».

Σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων αλλά και οι ευρωκομμουνιστές «θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, παραχαράζοντας, σκίζοντας τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν οι λαοί».

Προσθέτει ότι «η κλιμάκωση του αντικομμουνισμού αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εξαπόλυσης νέου γύρου πολέμων και επεμβάσεων».

Δηλώνει ότι δεν αποκλείει πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε συνάρτηση αφενός με τις εξελίξεις στην ΕΕ, κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία, αφετέρου με πιθανή όξυνση της κρίσης και των πολεμικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, εκτιμά ότι θα κλείσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και στο δικαίωμα της απεργίας, ενώ θυμίζει ότι η κυβέρνηση «έχει και την "κάβα" των μέτρων που έχει προνομοθετήσει για μετά το ΄18».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή