Μια γυναίκα έκανε ένα κοινωνικό πείραμα με τον σύζυγό της για να δείξει το πρόβλημα της online σεξουαλικής παρενόχλησης

Μια γυναίκα έκανε ένα κοινωνικό πείραμα με τον σύζυγό της για να δείξει πόσο απαίσια είναι η online σεξουαλική παρενόχληση
Man sexting a picture of his 'weiner', or penis with his cellphone.
Man sexting a picture of his 'weiner', or penis with his cellphone.
lisafx via Getty Images

Ένας άνδρας δύσκολα θα μπορέσει να καταλάβει πόσο απαίσια και αηδιαστική μπορεί να είναι η σεξουαλική κακοποίηση που βιώνουν οι γυναίκες στο ίντερνετ.

Η Jessica Eaton, ερευνήτρια σε θέματα σεξουαλικής βίας και συγγραφέας, αποφάσισε να κάνει ένα κοινωνικό πείραμα με τον σύζυγό της, για να δείξει την έκταση του προβλήματος.

Έβαλε λοιπόν τον σύζυγό της να κάνει αρχικά ένα ανδρικό προφίλ 18χρονου σε ένα φόρουμ χωρίς σεξουαλικό περιεχόμενο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Στη συνέχεια του είπε να φτιάξει ένα γυναικείο προφίλ 18χρονης, στο ίδιο φόρουμ και τότε αποκαλύφθηκε η σοκαριστική αλήθεια του ίντερνετ.

Μέσα σε δευτερόλεπτα έλαβε 8 μηνύματα από άνδρες, ενώ ένας του έστειλε και φωτογραφία από το πέος του.

Κάποιοι των ρωτούσαν εάν ήταν όντως 18 ή εάν ήταν ανήλικη και μετά του ζητούσαν διάφορα σεξουαλικά πράγματα. Ένας άλλος του έστελνε gifs με πορνό.

Μέσα σε λίγα λεπτά πήρε εκατοντάδες μηνύματα και φυσικά δεν μπορούσε να τα προλάβει όλα.

Όταν ο ίδιος είπε σοκαρισμένος στην Eaton πόσο τρομακτικό του είχε φανεί αυτό, η ίδια του απάντησε, και ως ειδική, ότι αυτό συμβαίνει όταν είσαι γυναίκα και μπαίνεις online.

Όσα συνέβησαν στο πείραμα της Eaton τα περιέγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο twitter και το thread έγινε viral. Αρκετές μάλιστα μοιράστηκαν μαζί τις και τις δικές τους τρομακτικές online εμπειρίες.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή