Η συγκλονιστική διαφορά στη ζωή ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα μέσα από 14 φωτογραφίες

Η συγκλονιστική διαφορά στη ζωή ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα μέσα από 14 φωτογραφίες

Πέρσι ο επιχειρηματίας Jacob Laukaitis επισκέφτηκε τη Β. Κορέα, σε ένα αυστηρό τουρ 7 ημερών. Φέτος, ταξίδεψε στη Ν. Κορέα προκειμένου να συγκρίνει τη ζωή στις δύο χώρες.

Αυτό που ανακάλυψε ήταν μία ακραία και πραγματική εικόνα του τρόπου που τα δύο έθνη αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή με τόσο διαφορετικό τρόπο. Το περιληπτικό βίντεο του Laukaiti από τα δύο ταξίδια, δείχνει ανθρώπους να παίζουν, να κάνουν πεζοπορία, να γελάνε και να κάνουν πικ νικ στη Νότια Κορέα, ενώ ταυτόχρονα δείχνει υλικό από συγχρονισμένες παρελάσεις και άδειους δρόμους στη Β. Κορέα.

Η αντίθεση ήταν σαν μία γροθιά στο στομάχι

«Γιατί όλη η δύναμη της Βόρειας Κορέας να είναι συγκεντρωμένη στα χέρια ενός ανθρώπου... ενώ στη Νότια, ο κόσμος έχει τη δύναμη να εκλέγει τους αρχηγούς της;», αναρωτιέται στο βίντεο. «Γιατί στους ανθρώπους στη Βόρεια δεν επιτρέπεται να έχουν ελεύθερα σχέσεις και να μοιράζονται τις σκέψεις τους με έμενα, ενώ οι άνθρωποι στη Νότια μπορούν αν κάνουν ό,τι θέλουν; Βλέποντας αυτές τις διαφορές από πρώτο χέρι, ράγισε η καρδιά μου.»

Φυσικά, αυτές οι εικόνες είναι από την οπτική ενός μόνο επισκέπτη, αλλά συνολικά αντικατοπτρίζουν ένα αληθινό και ευρύ χάσμα ανάμεσα στις δύο Κορέες, αναφέρει η Jennifer Jung-Kim, μία Ιστορικός από την Κορέα που διδάσκει στο UCLA.

«[Κάποια από τα ζευγάρια] μπορεί να έχουν επιλεγεί επίτηδες για να δείξουν την έντονη αντίθεση με τη Νότια Κορέα. Αλλά ναι, συνολικά, οι δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικές σήμερα, και η καθημερινή ζωή στη Β. Κορέα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη στη Ν. Κορέα.», συμπλήρωσε.

Ελεύθερος χρόνος στη Νότια Κορέα

Ελεύθερος χρόνος στη Βόρεια Κορέα

Οι νέοι στη Νότια Κορέα

Οι νέοι στη Βόρεια Κορέα

Πάρκινγκ στη Νότια Κορέα

Πάρκινγκ στη Βόρεια Κορέα

Μαθητές πανεπιστημίου στη Νότια Κορέα

Μαθητές πανεπιστημίου στη Βόρεια Κορέα

Σταθμός τρένου στη Νότια Κορέα

Σταθμός τρένου στη Βόρεια Κορέα

Δρόμοι στη Νότια Κορέα

Δρόμοι στη Βόρεια Κορέα

Η εξοχή στη Νότια Κορέα

Η εξοχή στη Βόρεια Κορέα

Το άρθρο αυτό μεταφράστηκε από την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα