ΔΙΕΘΝΕΣ
29/08/2017 14:39 EEST | Updated 29/08/2017 16:17 EEST

Ο Τραμπ απολύει τον επί χρόνια διοργανωτή της καμπάνιας του μετά από ομιλία στην Αριζόνα

EDUARDO MUNOZ ALVAREZ via Getty Images
EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP/Getty Images

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σε άσχημη διάθεση πριν εμφανιστεί για ομιλία στην Αριζόνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τηλεοπτική κάλυψη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι ο χώρος διεξαγωγής της μετεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στο συνεδριακό κέντρο του Phoenix, δεν ήταν γεμάτη από κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg. Κατά την αναμονή του λίγο πριν την ομιλία, ο Τραμπ ήταν δυσαρεστημένος και ενοχλημένος καθώς η τηλεόραση και το μέγεθος του πλήθους στις ομιλίες του είναι πολύ σημαντικά για αυτόν.

Ενώ οι αντιπρόσωποί του προετοίμαζαν το κοινό, ο χώρος γέμισε τελικά με οπαδούς του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τον Τζωρτζ Τζιτζίκο, τον πρώην Διευθυντή Προόδου στον Λευκό Οίκο και υπεύθυνο της διοργάνωσης της ομιλίας, η βραδιά δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Τραμπ πληροφόρησε τον κορυφαίο βοηθό ασφαλείας Κιθ Σίλερ να ενημερώσει τον Τζιτζίκο ότι δεν τον ήθελε ξανά στη διοργάνωση ομιλιών του. Ο Τζιτζίκος απέφυγε να σχολιάσει.

Ο Τζιτζίκος είχε διοργανώσει την ομιλία σε μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο κεντρικός χώρος είχε διαχωριστικό τοίχωμα, αφήνοντας ένα μέρος άδειο. Επιπλέον, εκεί όπου υπήρχε κοινό, στεκόταν όρθιο με αποτέλεσμα να μην έχει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των προηγούμενων διοργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων χρόνων, ο Τραμπ συχνά κατηγορούσε τον Τζιτζίκο, όταν ο προϋπολογισμός της καμπάνιας δεν ήταν ο ιδανικός για τον πρόεδρο. Ο Τζιτζίκος ήταν η τελευταία αποχώρηση από τον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ, μετά τους Σπάισερ, Μπάνον, Γκορκα και Σκαραμούτσι.

Πηγή: Bloomberg

Sponsored Post