ΔΙΕΘΝΕΣ
29/08/2017 11:06 EEST | Updated 29/08/2017 11:09 EEST

Ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα δηλώνει ο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα

The Washington Post via Getty Images
WASHINGTON, DC - AUGUST 28:President Donald Trump returns a document he has just read from listing pardons granted by previous Presidents as he holds a joint press conference with President Sauli Niinistö of Finland, on August, 28, 2017 in Washington, DC.(Photo by Bill O'Leary/The Washington Post via Getty Images)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως όλες οι επιλογές για να δοθεί μια απάντηση στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται στο τραπέζι, αφού η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε νωρίτερα την Τρίτη έναν βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

«Ο κόσμος έλαβε καθαρά το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας: το καθεστώς αυτό εκδήλωσε την περιφρόνησή του προς τους γείτονές του, προς όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών και προς το μίνιμουμ των προδιαγραφών της αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει ο Τραμπ στη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», δήλωσε ο Τραμπ.

Σημειώνεται πως, προ ολίγων ημερών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκτιμήσει πως η επιθετική ρητορική του απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ είχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς, και ότι ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε αρχίσει να «σέβεται» τις ΗΠΑ. Επίσης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον, είχε εκφράσει ικανοποίηση για το «επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε επίσης:

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)