ΔΙΕΘΝΕΣ
30/08/2017 15:02 EEST | Updated 30/08/2017 15:08 EEST

Ήταν νεοναζί και άλλαξε τη ζωή της όταν ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα

A lesbian couple hold hands during a mass wedding ceremony in Mexico City June 28, 2014. About 119 couples tied the knot in the event organized by the Miguel Hidalgo borough, local media reported. REUTERS/Bernardo Montoya (MEXICO - Tags: SOCIETY)
STRINGER Mexico / Reuters
A lesbian couple hold hands during a mass wedding ceremony in Mexico City June 28, 2014. About 119 couples tied the knot in the event organized by the Miguel Hidalgo borough, local media reported. REUTERS/Bernardo Montoya (MEXICO - Tags: SOCIETY)

H Angela King ήταν μέχρι πρότινος μέλος νεοναζιστικής ομάδας, ενώ συχνά έπαιρνε μέρος σε επιθέσεις εναντίον ατόμων ξένων εθνικοτήτων. Η παραμονή της στη φυλακή έμελλε όμως να αλλάξει τη ζωή της για πάντα, όταν ερωτεύτηκε μια μαύρη γυναίκα.

Στο παρελθόν συνήθιζε να φορά δερμάτινες μπότες και περιβραχίονες με ρατσιστικά μηνύματα. «Το σώμα μου ήταν γεμάτο τατουάζ, ενώ μια ζωγραφισμένη σβάστικα ξεχώριζε ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού μου», αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με το BBC.

H Κing ήταν η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά στην οικογένειά της, η οποία φημιζόταν για τις αυστηρές και συντηρητικές της αντιλήψεις. Παρακολουθούσε μαθήματα σε ένα ιδιωτικό σχολείο βαπτιστών, ενώ κάθε βδομάδα έδινε το παρών στις συνάξεις της καθολικής εκκλησίας.

Από νωρίς συνειδητοποίησε πως είναι ομοφυλόφιλη και πως έλκεται από άτομα του ίδιου φύλου, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποκαλύψει σε καμιά περίπτωση στα μέλη της οικογένειάς της. Όπως η ίδια περιγράφει, η μητέρα της κάποια στιγμή της είχε πει πως δεν θα σταματήσει ποτέ να την αγαπά, εκτός αν φέρει στο σπίτι ένα μαύρο άτομο ή μια γυναίκα.

Μετά μετακόμισή της οικογένειάς της, η King άρχισε να φοιτά σε δημόσιο σχολείο στα δέκα της χρόνια. Το bullying και οι απειλές δεν άργησαν να έρθουν. Η οργή και ο θυμός έγιναν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μέσα της.

Λίγο αργότερα εντάχθηκε σε μια ρατσιστική ομάδα, καθώς όπως τονίζει, θεωρούσε πως οι ιδέες τους ήταν σωστές αφού πολλές από αυτές ήταν παρόμοιες με αυτές που άκουγε στο σπίτι της.

Το 1998 ενεπλάκη σε μια ληστεία ενός μαγαζιού, ενώ αργότερα έφυγε για το Σικάγο με ένα φίλο της που επίσης κατηγορούνταν για ένα έγκλημα μίσους. Εβδομάδες αργότερα συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο κράτησης στο Μαϊάμι. Για πρώτη φορά στη ζωή της θα έπρεπε να συμβιώσει με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας.

Εκεί γνώρισε και τον επόμενο έρωτά της, αυτόν που θα άλλαζε όλα όσα εκείνη πίστευε έως τότε. Οι δύο γυναίκες αρχικά είχαν φιλικές επαφές, ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν πως η σχέση τους δεν θα έμενε ως εκεί. Η εμπειρία μιας ομοφυλοφιλικής σχέσης ήταν πρωτόγνωρη και για τις δύο, δεν θα κρατούσε όμως για πολύ, αφού με τη μεταφορά της συντρόφου της King σε άλλη φυλακή, η σχέση τελείωσε.

Η King μετά την αποφυλάκισή της το 2001 άλλαξε τρόπο ζωής ριζικά. Αποδέχθηκε τη σεξουαλική της ταυτότητα, ενώ επιδίωξε να έχει επαφή και με άλλους γκέι ανθρώπους. Αποφάσισε να σπουδάσει κοινωνιολογία και ψυχολογία, ενώ ποτέ δεν ντρεπόταν να μιλά για το παρελθόν της.