Ιπποπόταμοι σώζουν γκνου από τα δόντια κροκόδειλου

Ιπποπόταμοι σώζουν γκνου από τα δόντια κροκόδειλου
Youtube
Youtube
video

Ένα ζευγάρι πεινασμένων ιπποπόταμων σταμάτησε την επίθεση ενός κροκόδειλου προς ένα γκνου που συγγενεύει με την βουβαλίδα που ετοιμαζόταν να το φάει, σύμφωνα με την Daily Mail. Αργότερα οι ιπποπόταμοι επιχείρησαν να κυνηγήσουν το γκνου.

Το συμβάν κατέγραψε στην κάμερα ο 72χρονος Mervyn Van Wyk κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Kruger Park της Νότιας Αφρικής, μαζί με τη σύζυγό του. Το ζευγάρι παρατήρησε το γκνου να κοιτάζει χαρούμενο προς την απέναντι όχθη του ποταμού μαζί με τις ζέβρες και τα άλλα γκνου.

Η σύζυγος του Mervyn φωτογράφιζε το θέαμα όταν είδε ότι ένα από τα γκνου βρέθηκε θύμα ενός κροκόδειλου. Το άτυχο ζώο πάλευε για τη ζωή του για οκτώ λεπτά, προσπαθώντας να πέσει στο νερό για να ξεφύγει. Τότε ξαφνικά εμφανίστηκαν οι ιπποπόταμοι, έτοιμοι να σώσουν το γκνου όπως φαινόταν, τελικά όμως προσπαθούσαν και οι ίδιοι να επιτεθούν στο ζώο για να το φάνε.

“Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τη σπάνια κατάσταση, στην οποία γίναμε μάρτυρες. Δεν έχω ξαναδεί ιπποπόταμο να προσπαθεί να σώσει άλλο ζώο, ήταν απλά εντυπωσιακό”, είπε ο Mervyn, περιγράφοντας το γεγονός.

Πηγή: Daily Mail

Δημοφιλή