Ο Αλεξέι Ναβάλνι αποκαλύπτει την καλοκαιρινή έπαυλη του Πούτιν. Κατηγορεί τους Ρώσους επισήμους για διαφθορά

Ο Αλεξέι Ναβάλνι αποκαλύπτει την καλοκαιρινή έπαυλη του Πούτιν. Κατηγορεί τους Ρώσους επισήμους για διαφθορά
Stanislav Krasilnikov\TASS via Getty Images
Stanislav Krasilnikov\TASS via Getty Images
Stanislav Krasilnikov via Getty Images

Ο Ρώσος αρχηγός αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι έχει δημοσιεύσει εναέριο φωτογραφικό υλικό ενός κρυμμένου θέρετρου κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας που φημολογείται ότι ανήκει στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τις διακοπές του, σύμφωνα με την Guardian.

Η έπαυλη, γνωστή και ως Villa Segren, είναι τοποθετημένη σε μια γραφική τοποθεσία 50 στρεμμάτων γύρω από το νησί Lodochny στον Κόλπο της Φινλανδίας. Η έπαυλη χρησιμοποιήθηκε ως φόντο για τις ανάγκες μεταφοράς του Σέρλοκ Χολμς που γυρίστηκε το 1980, στη σοβιετική τηλεόραση.

Η βιντεοσκόπηση της τοποθεσίας από drone δείχνει πολλά νέα και μεγάλα σπίτια, συμπεριλαμβανομένης της καινούργιας βίλας, ένα ελικοδρόμιο και μια προβλήτα. Ο Ναβάλνι είπε ότι στην τοποθεσία υπήρχαν υψηλά μέτρα ασφάλειας και ένας μεγάλος φράχτης γύρω από αυτή, ενώ οι κάτοικοι απαγορεύονται από την περιοχή.

“Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ένα από τα καθεστώτα διαφθοράς του Πούτιν. Τα προσωπικά του στοιχεία εγγράφονται και συνδέονται με ονόματα των στενών του φίλων που έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι τα τελευταία 17 χρόνια”, σχολιάζει ο Ναβάλνι στο βίντεο που έχει φτάσει περίπου τις 25 εκατομμύρια προβολές.

Ο Ναβάλνι έχει προχωρήσει σε έρευνες κατά της διαφθοράς που στοχεύουν να αποκαλύψουν τα μυστικά και σχέδια Ρώσων επισήμων. Ο Ρώσος αρχηγός αντιπολίτευσης συνεχίζει την καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή