ΔΙΕΘΝΕΣ
01/09/2017 16:24 EEST | Updated 01/09/2017 16:24 EEST

Η L'Oreal απέλυσε γνωστό διαφυλικό μοντέλο για αμφιλεγόμενο σχόλιο στο Facebook

Dave M. Benett via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 26: Munroe Bergdorf attends Absolut's #KissWithPride event at the Houses of Parliament in celebration of the 50th anniversary of The Sexual Offences Act on July 26, 2017 in London, England. (Photo by Dave M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Absolut Vodka)

Ο γαλλικός κολοσσός των καλλυντικών L'Oreal απέλυσε το πρώτο διαφυλικό μοντέλο που θα εμφανιζόταν σε μια διαφημιστική εκστρατεία στη Βρετανία, αφού χαρακτήρισε «ρατσιστές» όλους τους λευκούς.

Η Μανρό Μπέργκντοφ είχε ανακοινώσει στις 27 Αυγούστου, στη σελίδα της στο Facebook, ότι θα ήταν το πρόσωπο της νέας διαφημιστικής εκστρατείας της L'Oreal που θα τιμούσε τη διαφορετικότητα. Σε άλλο μήνυμά της, που σήμερα φαίνεται ότι έχει διαγραφεί, η Μπέργκντορφ έγραψε, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail: «Ειλικρινά, δεν έχω την ενέργεια για να μιλήσω άλλο για τη ρατσιστική βία των λευκών. Ναι, ΟΛΩΝ των λευκών».

I'm just try'na b me 👽

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

Η γαλλική εταιρεία ανέφερε μέσω του Twitter ότι αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την Μπέργκντορφ. «Η L'Oreal προωθεί τη διαφορετικότητα. Τα σχόλια της Μανρό Μπέργκντορφ έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες μας και επομένως αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία μας μαζί της», τόνισε.

THE JUNGLE BEWK // @pxssypalace x @missguided // 📷 @davidwidart

A post shared by Munroe Bergdorf (@munroebergdorf) on

Το μοντέλο στη συνέχεια στράφηκε εναντίον της βρετανικής εφημερίδας και προσπάθησε να υπερασπιστεί τα σχόλια που έκανε: όπως υποστηρίζει, αντέδρασε μ' αυτόν τον τρόπο στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν οι υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ.

«Όταν δήλωσα ότι όλοι οι λευκοί είναι ρατσιστές, αναφερόμουν στο γεγονός ότι η δυτική κοινωνία στο σύνολό της είναι ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ριζωμένο στη λευκή υπεροχή – σχεδιασμένο ώστε να ωφελεί, να δίνει πλεονέκτημα και να προστατεύει τους λευκούς ανθρώπους πριν από οποιονδήποτε άλλον άλλης φυλής», εξήγησε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)