Μαξίμου για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Η καταστροφολογία της ΝΔ διαψεύσθηκε

Μαξίμου για στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ: Η καταστροφολογία της ΝΔ διαψεύσθηκε
SOOC

«Η οικονομία έχει γυρίσει σελίδα» είναι το συμπέρασμα της κυβέρνησης από την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Παράλληλα, στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι διαψεύσθηκε η «καταστροφολογία της ΝΔ», ενώ υπουργοί επισημαίνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από χθες έχει αλλάξει την αντιπολιτευτική της τακτική – κάτι που, όπως λένε, προκύπτει από το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίο\ς για πρώτη φορά παραδέχεται ότι η ολικονομία το 2017 πάει καλύτερα από το 2016 και το 2015.

«Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουεργού και προσθέτει ότι «η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής».

Από την κριτική της κυβέρνησης δεν ξεφεύγει η ΝΔ, καθώς στο Μαξίμου τονίζουν ότι απέτυχε η αντιπολιτευτική της τακτική – μάλιστα θυμίζουν ότι για την αποτυχία αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε «προειδοποιήσει έγκαιρα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Μάιο του 2017.

«Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016», αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Δημοφιλή