Λυμπερόπουλος σε ρόλο ηγέτη

Λυμπερόπουλος σε ρόλο ηγέτη
Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
EUROKINNISI

Στο Sport24.gr διαβάσατε το πρωί της Κυριακής τους λόγους για τους οποίους ο Δημήτρης Μελισσανίδης σκεφτόταν να στραφεί εκ νέου στο Νίκο Λυμπερόπουλο και λίγες ώρες μετά, ο Sport24 Radio 103,3 αποκάλυψε την τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών.

Ενημερωθήκατε από την Κυριακή το βράδυ από το aek1924.gr για το γεγονός ότι η απόφαση του Μελισσανίδη να αντικαταστήσει τον Μαϊστόροβιτς, ελήφθη λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ ανήμερα της Παναγίας ο ηγέτης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ μετέφερε την επιθυμία του για την επιστροφή του Λύμπε στην Ένωση.

Ποιος θα είναι όμως ο διευρυμένος ρόλος του; Ιδού οι απαντήσεις και σε αυτό το μείζον ερώτημα, ξεκινώντας από τη βασική σημείωση ότι εφόσον επιστρέψει, ο Λύμπε αναμένεται να γίνει ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας. Ο υπεράνω όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με διπλό ρόλο: Σωστή λειτουργία αλλά και ολοένα καλύτερη στελέχωσή του. Στις αρμοδιότητες - υποχρεώσεις του θα είναι:

1. Η οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ξεκάθαρους ρόλους και εκείνον επικεφαλής της κατάστασης προκειμένου να δίδονται λύσεις άμεσα και όχι διαφόρων ειδών θέματα να πρέπει να περάσουν από χίλια κανάλια, όπως συνέβαινε με τον Μαϊστόροβιτς.

2. Η συχνή (ακόμα και καθημερινή αν κατά διαστήματα απαιτείται) επαφή με τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να λύνονται προβλήματα εν τη γενέσει τους, να υπάρχει στήριξη και ενωτικό κλίμα στις αναποδιές, γενικότερα να υφίσταται καθημερινά μια ανώτερη παρουσία με ενεργό ρόλο στην ομάδα, εντός του προπονητικού κέντρου της. Ο Σουηδός δεν μπήκε ποτέ στο πετσί του συγκεκριμένου ρόλου.

3. Η αξιοποίηση του τμήματος σκάουτινγκ το οποίο έχει στελεχωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, προεξάρχοντος του Μπαρμπαλιά ο οποίος δεν κατάφερε να βρει κώδικες επικοινωνίας με τον Μαϊστόροβιτς και γενικότερα, αν και έχει αναγνωρισθεί ως έμπειρος και με πολλές γνωριμίες και δυνατότητες, εισηγήσεις του δεν έχουν ακουστεί.

4. Η χάραξη της μεταγραφικής πορείας, πάντοτε σε συζήτηση και συνεργασία με τον προπονητή, τον Μελισσανίδη και το τμήμα σκάουτινγκ. Λογικά δεν θα έχει υπερεξουσίες και απόλυτη ελευθερία στο συγκεκριμένο κομμάτι (άλλωστε τέτοιες δεν είχε ούτε ο Μαϊστόροβιτς), αλλά σίγουρα θα είναι αυτός που θα χαράσσει τις κατευθυντήριες γραμμές, ως ο άνθρωπος που θα γνωρίζει τις ανάγκες του προπονητή και της ομάδας πιο αρμόδια από οποιονδήποτε άλλον. Και ασφαλώς θα προΐσταται των καθοριστικών επαφών.

5. Η ευθύνη για την αρμονική λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο έλεγχος όσων εργάζονται σε αυτό καθώς άπαντες θα λογοδοτούν στον Λυμπερόπουλο για όσα πρέπει να γίνουν ή να αποφευχθούν προκειμένου να καταστεί πιο δημιουργική η καθημερινότητα όλων όσοι θα εργάζονται σε αυτό.

6. Η απευθείας επαφή με τον Μελισσανίδη δίχως πλέον να μπλέκονται άλλοι για όσα ισχύουν ή πρέπει να συμβούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Επαφή που είχε χαθεί όσο ο Μαϊστόροβιτς ήταν τεχνικός διευθυντής, με συνέπεια να μη φτάνει ποτέ στα υψηλά κλιμάκια η ενημέρωση που θα έπρεπε να υπάρχει και μαζί η εικόνα για το τι πηγαίνει καλά και τι δεν προχωράει όπως πρέπει στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Πηγή: Sport24

Δημοφιλή