Μια νέα καθημερινότητα: Έξυπνες συσκευές για το σπίτι του αύριο, οθόνες και wearables από τη Samsung στην IFA 2017

Μια νέα καθημερινότητα: Έξυπνες συσκευές για το σπίτι του αύριο, οθόνες και wearables από τη Samsung στην IFA 2017

H διαμόρφωση μιας «νέας καθημερινότητας» υψηλής τεχνολογίας για τον καταναλωτή είναι ο στόχος της Samsung, όπως αυτός αντικατοπτρίστηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση νέων συσκευών της την περασμένη εβδομάδα στο Tempodrom στο Βερολίνο, στο ευρύτερο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας IFA 2017 στο Βερολίνο. Με κεντρικό slogan το «your new normal», η νοτιοκορεατική εταιρεία παρουσίασε σειρά νέων προϊόντων από ένα εύρος κατηγοριών, επικεντρώνοντας σε μεγάλο βαθμό στον χώρο του Internet of Things (IOT- τις «έξυπνες» , διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, οικιακές συσκευές), που θεωρείται από πολλούς το νέο «big thing» στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών.

Η HuffPost Greece βρέθηκε στο Βερολίνο στο πλαίσιο αποστολής που διοργανώθηκε από τη Samsung Electronics Hellas, και είχε την ευκαιρία να πάρει μια «γεύση» από τις συσκευές με τις οποίες η εταιρεία σκοπεύει να διαμορφώσει τη «νέα καθημερινότητα» των καταναλωτών.

Τέχνη και gaming: Τι παρουσιάστηκε στις οθόνες

Μεταξύ των παρουσιάσεων που έγιναν στην εκδήλωση της Samsung δεσπόζει μία η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το gaming κοινό: Πρόκειται για την παρουσίαση του μεγαλύτερου QLED gaming monitor παγκοσμίως – του CHG90, διαστάσεων 49’’, με εξαιρετικά ευρεία οπτική γωνία 178 μοιρών. Όπως τονίζει η Samsung, το CHG90 προσφέρει μια πλήρη και καθηλωτική εμπειρία θέασης της δράσης του παιχνιδιού, διευρύνοντας τις οπτικές δυνατότητες ενός gaming monitor, χωρίς να θυσιάζεται η ταχύτητα.

Επίσης η Samsung παρουσίασε μια νέα, 43 ιντσών εκδοχή της τηλεόρασης «The Frame», η οποία είχε παρουσιαστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η τηλεόραση, διαθέσιμη και σε μέγεθος 55’’ και 65’’, προορίζεται για το σαλόνι ή άλλα ευρύχωρα δωμάτια στο σπίτι- ενώ η Samsung συνεργάζεται με γνωστούς χώρους τέχνης και μουσεία, όπως τα LUMAS, Saatchi Art και Sedition, προκειμένου να αναδείξει ακόμη περισσότερο την τηλεόραση «The Frame» ως έργο τέχνης μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Prado, καθώς και τα σχέδια της να αποκτήσει περίπου 1.000 διάσημα έργα τέχνης που θα μπορεί να δει κανείς στο Art Store της τηλεόρασης «The Frame» στο προσεχές μέλλον. Παράλληλα με το Art Store, οι λειτουργίες «Samsung Collection» και «My Collection» επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν επιλεγμένα έργα τέχνης αλλά και τις προσωπικές τους εικόνες στην οθόνη.

H Samsung ανακοίνωσε επίσης τα σχέδια της να επεκτείνει την κυκλοφορία της σειράς QLED TV στην Ευρώπη. Το μοντέλο Q8F, η επίπεδη εκδοχή του κυρτού μοντέλου Q8C, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε μέγεθος 55’’ και 65’’. όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, αυτό το μοντέλο θα ανήκει στην μεγαλύτερη γκάμα τηλεοράσεων στην Ευρώπη, η οποία αποτελείται από 14 QLED μοντέλα τηλεοράσεων, κυρτών και επίπεδων, που κυμαίνονται από 49’’ έως και την πολύ μεγάλου μεγέθους οθόνη 88’’. Παράλληλα, η Samsung σύναψε συνεργασία με την Panasonic και την 20th Century Fox για να καταστήσει πιο δημοφιλή την τεχνολογία HDR10+. Κατά τους επόμενους μήνες, η Samsung θα συνεχίσει να διευρύνει τις συνεργασίες της, συμπεριλαμβάνοντας τα Hollywood studios, παρόχους περιεχομένου και game developers.

Η άνοδος του Internet of Things: «Έξυπνες» συσκευές για το σπίτι

Το ΙΟΤ (Internet of Things) θεωρείται τα τελευταία χρόνια ότι αποτελεί ένα από τα πιο σίγουρα «στοιχήματα» του χώρου της τεχνολογίας, καθώς φέρνει κοντά στον καταναλωτή του σήμερα αυτό που παλαιότερα εκλαμβανόταν ως «το σπίτι του αύριο»: Από την ψηφιακή βοηθό Bixby, που σας επιτρέπει να ελέγχετε συσκευές του σπιτιού σας με φωνητικές εντολές, μέχρι το πλυντήριο AddWash, το οποίο, μέσω της τεχνολογίας QuickDrive, εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια στον χρήστη (μειώνοντας κατά το ήμισυ τον χρόνο κάθε πλύσης), η νοτιοκορεατική εταιρεία πραγματοποιεί σημαντικές κινήσεις στον χώρο του ΙΟΤ, με σκοπό την καθιέρωση της «νέας καθημερινότητας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία που βρίσκεται στην «καρδιά» του AddWash, ονόματι QuickDrive, η οποία, πέρα από μείωση του χρόνου πλύσεων, παρέχει και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20%: Ο κάδος Q-Drum αποτελείται από έναν μεγάλο κύριο κάδο και μια επιφάνεια στο πίσω μέρος που κινείται ανεξάρτητα. Το αποτέλεσμα είναι μία δυναμική κίνηση που τροφοδοτείται από διπλές δυνάμεις. Επίσης, η Samsung αποκάλυψε ακόμη την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα POWERstick PRO, που παρέχει ισχυρή απόδοση καθαρισμού, εύκολη συντήρηση και μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής. Διαθέτει υποδειγματική στην αγορά δύναμη απορρόφησης των 150 watts και μπαταρία με 40 λεπτά διάρκεια – δύο φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες – και πενταετή διάρκεια ζωής. Ακόμη, διαθέτει χερούλι «Flex Handle» που διπλώνει σε γωνία έως 50 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να καθαρίσουν δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από έπιπλα, με λιγότερη προσπάθεια.

Η Samsung επίσης θα διευρύνει τις φωνητικές δυνατότητες του ψυγείου «Family Hub» σε χώρες της Ευρώπης σταδιακά αυτό τον χρόνο, ξεκινώντας με Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Το Family Hub θα ενσωματωθεί με το Samsung Connect, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χειρίζονται μια ευρεία γκάμα συσκευών με έξυπνη τεχνολογία IoT ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

Σημειώνεται πως, στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής της στον χώρο του ΙΟΤ, και την καθιέρωση και τυποποίηση των τεχνολογιών του, η Samsung συνεργάζεται με τη HARMAN, αποσκοπώντας στην επανεφεύρεση του mobility και της ψυχαγωγίας και τη δημιουργία πρωτοποριακών οπτικοακουστικών εμπειριών.

Η εποχή των wearables

Τα wearables- οι «έξυπνες» συσκευές που φοριούνται από τον χρήστη- θεωρούνταν ένα από τα πολύ σίγουρα «στοιχήματα» του χώρου της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πολλοί είναι οι παρατηρητές που εκτιμούν πως έχουν αργήσει αισθητά να «απογειωθούν», καθώς δεν υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ανάμεσα στις δυνατότητες που έχει ένας χρήστης με smartphone και ένας χρήστης με smartphone και «έξυπνο» ρολόι (smartwatch). Ως εκ τούτου, πολλές εταιρείες του χώρου εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση του fitness (άσκηση, υγεία, ευεξία) στον τομέα των wearables. Σε αυτό το πλαίσιο, η Samsung παρουσίασε τρεις νέες wearable συσκευές: Το Gear Sport, ένα νέο smartwatch πολλαπλών χρήσεων, το Gear Fit2 Pro, ένα προηγμένο GPS fitness band, και τα ασύρματα ακουστικά Gear IconX.

Samsung Wearables

Το Gear Sport διαθέτει κυκλική στεφάνη, με Super AMOLED 1.2’’ οθόνη και ενισχυμένη εμπειρία χρήσης, καθιστώντας εύκολη την προβολή πληροφοριών – ακόμα και εν κινήσει. O χρήστης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις για τη διαχείριση της διατροφής και προτεινόμενες δραστηριότητες, ακόμα και όταν είναι offline. Επίσης, επιτρέπει έλεγχο των Samsung IoT συσκευών μέσω του Samsung Connect, ενώ μπορεί να λειτουργεί και ως χειριστήριο, είτε πρόκειται για μία παρουσίαση PowerPoint ή για το Samsung Gear VR. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιείται για πληρωμές προϊόντων με μία κίνηση του καρπού μέσω του Samsung Pay (μόνο μέσω NFC).

Το Gear Fit2 Pro, πέρα από τις νέες δυνατότητες παρακολούθησης της κολύμβησης και των καρδιακών παλμών, διαθέτει προηγμένο ενσωματωμένο GPS για την καταγραφή με ακρίβεια κάθε δραστηριότητας. Η Super AMOLED κυρτή 1.5’’ οθόνη του Gear Fit2 Pro και η οθόνη αφής με υψηλή ανάλυση χρωμάτων διευκολύνουν την ανάγνωση ειδοποιήσεων και ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά στα ασύρματα ακουστικά Gear IconX, παρέχουν στην χρήστη τη δυνατότητα να ακούει μουσική τόσο online όσο και offline, τραγούδια από ένα Samsung smartphone ή Η/Υ ή αποκτώντας πρόσβαση se αυτά μέσω σύνδεσης Bluetooth. Επίσης, μέσω της ψηφιακής βοηθού Bixby, οι χρήστες, με ένα άγγιγμα και κράτημα του ακουστικού, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να ελέγξουν τη μουσική ή το τηλέφωνό τους – χωρίς να το κρατούν.

Σημειώνεται, πως, όσον αφορά στον τομέα της κολύμβησης ειδικότερα, η Samsung συνεργάστηκε με τη Speedo για τη δημιουργία της Speedo On, της πρώτης wearable εφαρμογή Speedo που παρακολουθεί με ακρίβεια τις ασκήσεις στην πισίνα. Ακόμη, σε συνεργασία με το Spotify, η Samsung δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη μουσική μέσω της συσκευής τους, ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης ή τα τηλέφωνά τους παραμένουν στο σπίτι.

Δημοφιλή