Ο «Bran» απαντά στη θεωρία που τον θέλει να είναι ο Night King (και λύνει κάποιες απορίες)

Ο «Bran» απαντά στη θεωρία που τον θέλει να είναι ο Night King (και λύνει κάποιες απορίες)
HBO

Μια εβδομάδα μετά το φινάλε της έβδομης σεζόν Game of Thrones και, ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν έχει ηρεμήσει ακόμη από όσα ζήσαμε και φέτος, να 'ναι καλά οι Benioff και Weiss.

Spoiler δεν θα κάνουμε σε αυτό το κείμενο, θα ασχοληθούμε όμως με μια θεωρία που έχει γίνει γνωστή ήδη από την περασμένη σεζόν και για την οποία εξέφρασε πρόσφατα τη γνώμη του ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς.

Πρόκειται για τη θεωρία που θέλει τον Bran Stark να είναι ο Night King.

Το εν λόγω σενάριο θέλει τον Bran (Isaac Hempstead Wright) να μεταφέρθηκε (warged, σύμφωνα με την ορολογία του GoT) στο σώμα του άντρα που μετατράπηκε σε Night King από τα Παιδιά του Δάσους, προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί τους και να τα πείσει να μην κάνουν τη μεταμόρφωση. Τελικά όμως αποτυγχάνει και παραμένει στο σώμα του άνδρα κατά τη διαδικασία της μεταμόρφωσής του σε Night King, κάτι που δημιουργεί έναν δυνατό και αιώνιο δεσμό ανάμεσα στον Bran και τον Βασιλιά των Νεκρών. Άλλωστε, το παλιό Three Eyed Raven είχε προειδοποιήσει τον Bran πως αν μείνει για πολύ καιρό στο παρελθόν, μπορεί να μην καταφέρει να επιστρέψει στο παρόν.

Δεν είναι η πιο τρελή θεωρία που έχουμε ακούσει ποτέ για αυτή τη σειρά και σίγουρα έχει αρκετά δυνατά σημεία που στηρίζουν την ρεαλιστικότητά της.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο Vuture, ο Isaac Hempstead Wright δήλωσε πως δεν είναι φαν της συγκεκριμένης θεωρίας και, ουσιαστικά, δεν πιστεύει πως έχει ισχύ.

«Πιστεύω πως δεν έχει τόσο να κάνει με το ότι είναι το ίδιο άτομο, όσο με το ότι είναι δύο από τα πιο αρχαία πλάσματα στο Westeros», είπε ο νεαρός ηθοποιός. «Το Three-Eyes Raven βρίσκεται ποιος ξέρει πόσα χρόνια εκεί και οι White Walkers αναφέρονται από την απαρχή του σύμπαντος. Όπως είδαμε, είχαν δημιουργηθεί από τα Παιδιά του Δάσους, οπότε δεν μπορείς να είσαι πιο αρχαίος από αυτό».

Ο Wright συνεχίζει λέγοντας: «Ίσως μπορούμε να τους σκεφτούμε ως δύο χαρακτήρες με τεράστια ποσότητα δύναμης, αλλά ο ένας είναι το τέρας του Frankenstein και καθοδηγείται εξολοκλήρου από το μίσος και τη βία. Από την άλλη, υπάρχει ο Bran, που χρησιμοποιεί τη δύναμή του για καλό. Αυτό που θέλω να μάθω είναι γιατί ο Night King έχει αυτή την εμμονή να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Θα δούμε αν υπάρχουν κάποιου είδους εξηγήσεις στην επόμενη σεζόν. Ιδανικά θα μάθουμε cool πράγματα και για τους δύο χαρακτήρες».