ΕΣΕΕ: Αίτημα για επαναφορά αφορολόγητου για τους επαγγελματίες και ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας

ΕΣΕΕ: Αίτημα για επαναφορά αφορολόγητου για τους επαγγελματίες και ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας
Alexandros Michailidis / SOOC

Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, την επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τη θέσπιση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΕ, ζητά μεταξύ των άλλων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με υπόμνημα που κατέθεσε στα πολιτικά κόμματα. Επίσης, βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα κόκκινα δάνεια και τη λήψη μέτρων για το υπαίθριο εμπόριο.

Η ΕΣΕΕ ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών της με την πολιτική ηγεσία της χώρας ενόψει της ΔΕΘ και συγκεκριμένα με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά καθώς και με τον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη, στους οποίους κατέθεσε το υπόμνημα και εξέθεσε τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης καλωσόρισε εξάλλου το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και δήλωσε ότι η ΕΣΕΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια εξόδου της χώρας μας από την κρίση και την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή