ΔΙΕΘΝΕΣ
08/09/2017 08:44 EEST | Updated 08/09/2017 08:44 EEST

Αυστραλία: Τουρίστες βουτάνε στο νερό και πληρώνουν για να συνυπάρξουν με έναν κροκόδειλο

- via Getty Images
A 36-year-old female Gharial crocodile is released in the zoo of Bangladesh's northeastern city of Rajshahi o August 13, 2017. Bangladeshi conservationists introduced two rare river-dwelling crocodiles to potential mates Sunday in a last-ditch attempt to save the critically-endangered species from extinction. A 36-year-old female gharial -- a fish-eating crocodile once native to rivers across the Indian subcontinent -- was brought from a zoo in northeast Bangladesh to the capital Dhaka, where it is hoped she will mate with an older male to repopulate the species. / AFP PHOTO / - (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)

Αν είστε από αυτούς τους ταξιδιώτες που στις εκδρομές τους θέλουν να ζουν μοναδικές εμπειρίες, τότε μπορείτε να μεταβείτε στην Αυστραλία και να κολυμπήσετε -ή περίπου να κολυμπήσετε- με έναν κροκόδειλο του αλμυρού νερού.

Το τουριστικό αξιοθέατο που εδρεύει στο Ντάργουιν της Αυστραλίας ονομάζεται «το κλουβί του θανάτου». Οι τουρίστες πληρώνουν 103 λίρες για να βυθιστούν στο νερό και να συνυπάρξουν με το θαλάσσιο θηρίο για 30 λεπτά.

Ο κροκόδειλος καταναλώνει κοτόπουλο, βοδινό και ψάρι ενώ οι επισκέπτες τον παρακολουθούν. Μετά από μισή ώρα στο νερό, οι τουρίστες ανεβαίνουν στην επιφάνεια με ειδικό μηχάνημα για να μην κινδυνέψουν. Το κυκλικό κλουβί χωρά έως και δύο άτομα σε κάθε περιήγηση.

Η Γερμανίδα τουρίστρια Nellie Winter είπε για την εμπειρία που έζησε: «Ήταν συναρπαστικό, κάτι που στην αρχή δεν περίμενα αφού νόμιζα πως θα νιώθω μόνο φόβο. Είσαι τόσο κοντά του που τον βλέπεις να κολυμπά δίπλα σου, θα μπορούσε ακόμα και να σου επιτεθεί, αλλά δεν το κάνει».

Το «κλουβί του θανάτου» διαχειρίζεται από το Crocosaurus Cove, το οποίο διαθέτει επτά κροκόδειλους. Το τουριστικό θέρετρο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2011.