Στην Πνύκα και το ευρωπαϊκό όραμα επικεντρώνουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Μακρόν

Στην Πνύκα και το ευρωπαϊκό όραμα επικεντρώνουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Μακρόν
Eurokinissi

Στον συμβολισμό της εκλογής του λόφου της Πνύκας, πεδίο άσκησης της πρώτης δημοκρατίας στην Ιστορία του κόσμου, ως τόπου για την εκφώνηση της ομιλίας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για να διαλαλήσει το όραμά του για την Ευρώπη, αναφέρονται δημοσιεύματα στις μεγάλες γαλλικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Με τίτλο «Στην Αθήνα ο Μακρόν καλεί να επανεφευρεθούν το "άλας" και το "νόημα" του ευρωπαϊκού δημοκρατικού ιδεώδους», η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde, τονίζει πως ο Γάλλος Πρόεδρος στοχεύει να προωθήσει τον διάλογο για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μέσω μίας «νέας μεθόδου», οι γενικές γραμμές της οποίας θα παρουσιασθούν έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Τα τριζόνια έπαψαν το τραγούδι τους, όμως το άρωμα των πεύκων παρέμενε μεθυστικό. Η νύκτα πέφτει γλυκά, τυλίγοντας τον δασωμένο λόφο της Πνύκας, που δεσπόζει στην Αθήνα απέναντι στη φωτισμένη Ακρόπολη. Ένας ελαφρύς άνεμος κουνά αργά τα φύλλα των ελιών πίσω από το λευκό βήμα της ομιλίας. Η εικόνα είναι ωραία, θεαματική. Ο Μακρόν-που σε αυτόν τον τομέα δεν διστάζει ποτέ να υπερβάλει-το είχε ονειρευθεί αυτό, στα βήματα του Αντρέ Μαλρώ, ο οποίος είχε εκφωνήσει λόγο εκεί πριν 60 χρόνια» γράφει η εφημερίδα.

Οι ανταποκριτές της Le Monde προσθέτουν στο άρθρο τους: «Αυτοί οι τόποι μάς υποχρεώνουν», τόνισε ο Μακρόν στο ακροατήριό του, έπειτα από λίγες λέξεις στα ελληνικά που απηύθυνε στους προσκεκλημένους του, μεταξύ αυτών και μαθητές (…

Δημοφιλή