Ένα από τα μεγαλύτερα hair trends των '90s επιστρέφει δυναμικά και δεν ξέρουμε πώς νιώθουμε γι' αυτό

Ένα από τα μεγαλύτερα hair trends των '90s επιστρέφει δυναμικά και δεν ξέρουμε πώς νιώθουμε γι' αυτό

Πρόκειται για ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γυναικεία αξεσουάρ των '90s, που πολλές γυναίκες ανατριχιάζουν από αηδία στην όψη του ακόμη και σήμερα -υπάρχουν βέβαια και οι αιώνιες υποστηρίκτριές του, αλλά δεν θα λέγαμε πως είναι η πλειοψηφία. Μέχρι και η ίδια η Carrie Bradshaw είχε πει πως καμία Νεοϋρκέζα με τα μυαλά της στη θέση τους θα επέλεγε να το φορέσει. Να όμως που τώρα, αυτό το «τρομακτικό» αντικείμενο από τη δεκαετία του '90 αποφάσισε να ξαναμπεί με το έτσι θέλω στη ζωή μας.

Ο λόγος, όπως ίσως έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, για το φουντωτό λαστιχάκι των μαλλιών με το πλούσιο γυαλιστερό ύφασμα των δεκάδων μοτίβων, σχεδίων και αποχρώσεων, γνωστό και ως «scrunchie» στα αγγλικά.

Η επιστροφή του scrunchie, από μόνη της, δεν θα ήταν τόσο θεαματική. Άλλωστε πρόκειται για ένα αξεσουάρ που κάνει συχνά-πυκνά comeback στη μόδα, με πιο πρόσφατα αυτά του 2009 και του 2013. Φέτος όμως, μαζί με το αξιολάτρευτα κιτς λαστιχάκι, επιστρέφει και ένα χτένισμα λιγότερο αξιολάτρευτο και περισσότερο αμφιλεγόμενο: η πολύ ψηλή αλογοουρά, φυσικά πιασμένη με ένα φανταχτερό scrunchie.

Το συγκεκριμένο χτένισμα, όπως μας έχουν μάθει οι δεκάδες σειρές και ταινίες των '90s, από τα «Φιλαράκια» μέχρι το «Heathers», μπορεί να γίνει με πολλούς διάφορους τρόπους: ψηλή ατημέλητη αλογοουρά, μισά-μισά, ψηλή αλογοουρά με το μαλλί να πέφτει στη μία άκρη του κεφαλιού, μονός κότσος στην κορυφή του κεφαλιού ή δύο buns δεξιά κι αριστερά, χαμηλός κότσος στη βάση του αυχένα κ.α.

Αν συνδυαστεί σωστά και με κομψό τρόπο, το scrunchie μπορεί, ίσως, να αποκτήσει μια θέση στην καθημερινότητά μας. Αν, ωστόσο, δεν είστε σίγουρες για το τελικό αποτέλεσμα, κανείς δεν θα σας κρίνει. Τα απλά, λιτά, μαύρα λαστιχάκια για τα μαλλιά είναι εδώ για εμάς και δε θα βγουν ποτέ από τη μόδα -σας το εγγυόμαστε.