Κουτσούμπας: Ο 21ος αιώνας, θα είναι αιώνας νικηφόρων λαϊκών επαναστάσεων

Κουτσούμπας: Ο 21ος αιώνας, θα είναι αιώνας νικηφόρων λαϊκών επαναστάσεων
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
(Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto) (Photo by NurPhoto/NurPhoto via Getty Images)
NurPhoto via Getty Images

"Η γη θα γίνει κόκκινη, όμως γι' αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ, η ενίσχυση της δύναμής του παντού, χρειάζεται και η προσωπική συμμετοχή στους αγώνες, το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς, όπως έγραψε ο Βλ. Μαγιακόφσκι και είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή" υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM.

Η συνέντευξη του κ. Κουτσούμπα "άνοιξε" με ερώτηση που αφορούσε στον Πολιτισμό και με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, να αναφέρει πως ο Πολιτισμός αντιμετωπίστηκε από τα κόμματα είτε ως μέσο προπαγάνδας, είτε αξιοποιήθηκε για να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο, προσθέτοντας ότι το δεύτερο "το είχαμε και εμεις ως κόμμα, όμως αποφασίσαμε ότι δεν θα είναι πλέον μέσο επαφής".

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει πάρει ντοκτορά" στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, και με "μανδύα" την "αριστερά" εφαρμόζει τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και γι' αυτό "τον κρατούν και τον στηρίζουν".

Είπε ότι "ο κατήφορος του Τσίπρα δεν έχει πάτο", και ότι ο πρωθυπουργός έχει "λόξα με την εξουσία", προσθέτοντας ότι "για να διατηρήσει την καρέκλα του και για να δικαιολογήσει το ψέμα και την απατεωνιά, έγραψε το άρθρο 'ψέματα έλεγε ο Παπανδρέου;'"

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο αιώνας μας θα είναι αιώνας νικηφόρων λαϊκών επαναστάσεων που θα αποφύγουν, μελετώντας την πείρα, λάθη του παρελθόντος, χωρίς ταυτόχρονα να αποσιωπήσει το γεγονός ότι οι εποχές είναι δύσκολες με ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που είναι 'στο μάτι του κυκλώνα' με ελλοχεύοντα τον κίνδυνο περιφερειακής ή γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

Αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο και στην σύγκρουση ισχυρότατων συμφερόντων εκεί, σημειώνοντας "ο καπιταλισμός είναι γεμάτος συγκρούσεις και οι λαοί είναι στη γωνία".

Κάλεσε σε υπέρβαση της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πράξεις του σπέρνει την απογοήτευση, υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αλλά και την απόφαση του Κόμματος, παρά το όποιο κόστος, "να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες" και να "μην ακολουθήσουμε τα χνάρια όλων των απατεώνων και όσων πούλησαν ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό".

Ερωτηθείς για την "μαύρη βιομηχανία του θεάματος" με απλήρωτους εργαζόμενους, είπε ότι το ΚΚΕ θα πιέσει στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και στήριξης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι και το ΚΚΕ πέρασε δύσκολες στιγμές, όμως δεν άφησε κανέναν εργαζόμενο στα ΜΜΕ του Κόμματος απλήρωτο ή χωρίς την αποζημίωσή του, ενώ υπήρξαν εργαζόμενοι μέλη του Κόμματος που εθελοντικά προσέφεραν μέρος της αποζημίωσής τους στο Κόμμα.

Αναφέρθηκε στις μεγάλες εκδηλώσεις που ετοιμάζει το ΚΚΕ ενόψει των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, μεταξύ των οποίων συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Οκτωβρίου με συμφωνικά έργα σοβιετικών συνθετών και πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στις 26 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την γέννηση του Μ. Λοϊζου στο οποίο θα πάρουν μέρος όσοι ερμηνευτές τραγούδησαν συνθέσεις του.

Δημοφιλή