Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Απειλούνται τέσσερις κοινότητες. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα. Απειλούνται τέσσερις κοινότητες. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Eurokinissi

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, στην Δυτική Αχαΐα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Εν τω μεταξύ στην εκκένωση της κοινότητας 'Αρλας προχώρησαν νωρίτερα οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λεωφορείο που υπάρχει στην κοινότητα επιβιβάστηκαν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και θα μεταφερθούν σε γειτονικές περιοχές.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βολιώνες του δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο, στην ανατολική πλευρά του Φράγματος Ποταμών.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση.

Καλύτερη είναι η εικόνα όσον αφορά τις τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα, στη βόρεια Ηλεία. Το ίδιο ισχύει και για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου.

Εν τω μεταξύ υπό ύφεση τέθηκαν, από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι φωτιές που ξέσπασαν αργά το μεσημέρι στην περιοχή Κανάλια, στη Μέση Κέρκυρα και στην περιοχή Λάκωνες, στη Β. Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αλλά και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από νωρίς, κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό ύφεση τις φωτιές που απειλούσαν εξοχικές κατοικίες».

Αυτή την ώρα έχει «πέσει» η ένταση των ανέμων στο νησί, ενώ κατά τη διάρκεια τους το μεσημέρι, είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία ανοιχτού τύπου που εκτελούσαν τα δρομολόγια Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Δημοφιλή