ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2017 09:25 EEST | Updated 11/09/2017 09:25 EEST

Με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συναντηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Francois Lenoir / Reuters
Dutch Finance Minister and Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem and Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos (R) attend a euro zone finance ministers meeting in Brussels, Belgium, August 14, 2015. Euro zone finance ministers will discuss whether to agree a third bailout package for Greece on Friday at their meeting in Brussels after the Greek parliament voted to approve the terms. REUTERS/Francois Lenoir

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει στις 25 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο κ. Ντάισελμπλουμ θα βρίσκεται τότε στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα αναμένεται σταδιακά η άφιξη στην Ελλάδα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών εν όψει της γ' αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και, σύμφωνα με κύκλους του οικονομικού επιτελείου, θα παραμείνουν στην Αθήνα περίπου 2 εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά των θεσμών, αντικείμενο των τεχνικών κλιμακίων θα είναι, μεταξύ άλλων, η συλλογή στοιχείων σχετικά με τον προϋπολογισμό και η αξιολόγησή τους, η πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ο ρυθμός περιορισμού των «κόκκινων δανείων», καθώς και οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αδήλωτη και την απλήρωτη εργασία.

Επόμενος σταθμός θα είναι το άτυπο Eurogroup που θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα μετά από τις 15 Οκτωβρίου και τη σύνοδο του ΔΝΤ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)