ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/09/2017 06:10 EEST | Updated 12/09/2017 06:11 EEST

Η μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε στριπτιτζάδικο στο Λαγανά

MARK RALSTON via Getty Images
A competitor performs during the 2017 Pacific Pole Championships at the Convention Center in Los Angeles, California on April 8, 2017. Combining dance and acrobatics, originally began as entertainment in strip clubs, pole dancing soon became mainstream as a form of exercise and expression. Competitions are now held in countries throughout the world and has a participant level estimated at over 30,000 in the US. / AFP PHOTO / Mark RALSTON (Photo credit should read MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

«Πελάτες» σε μπαρ με strip show έγιναν για τις ανάγκες της δουλειάς τους αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, οι οποίοι συνέλαβαν για μαστροπεία δύο άτομα στο Λαγανά Ζακύνθου.

Ιδιοκτήτες του καταστήματος ήταν τρία αδέρφια, τα οποία εντοπίστηκαν από το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που ταξίδεψε από την Αθήνα στο νησί.

Στις 8 Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν ως πελάτες στο κατάστημα και αφού έδωσαν 20 ευρώ είσοδο πέρασαν στο εσωτερικό του, προκειμένου να ερευνήσουν πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι καλλίγραμμες χορεύτριες εκδίδονταν σε κρυφούς χώρους του. Πολλές από τις «συνοδούς» προσέγγισαν τους αστυνομικούς προσφέροντας ιδιωτικό ατομικό χορό ή ερωτική συνεύρεση έναντι χρηματικής αμοιβής σε διαμορφωμένο χώρο. Ένας από τους αστυνομικούς εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και έδωσε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον υπεύθυνο του καταστήματος. Τον οδήγησαν στον συγκεκριμένο χώρο και όταν η 44χρονη από την Λευκορωσία έβγαλε τα ρούχα της και τον προέτρεψε να κάνει το ίδιο για να έρθουν σε ερωτική επαφή, ο «πελάτης» γνωστοποίησε την ταυτότητά του, ενώ παράλληλα άλλη ομάδα αστυνομικών εισέβαλλε στο κατάστημα.

Συνελήφθησαν αρχικά τα δύο αδέρφια, 53 και 55 χρόνων, υπεύθυνοι λειτουργίας και υποδοχής του καταστήματος αντίστοιχα, για μαστροπεία και διευκόλυνση ακολασίας άλλων, εντός κέντρου διασκέδασης. Συγκατηγορούμενος είναι και ο τρίτος αδερφός, ηλικίας 50 χρόνων. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.345 ευρώ, μικροποσότητα κοκαΐνης, και μπλοκ ιδιόχειρων σημειώσεων σχετικών με τον προγραμματισμό ερωτικών ραντεβού. Επίσης, συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής σε βάρος τριών ατόμων, ενός ημεδαπού και δύο αλλοδαπών γυναικών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εκδιδόμενων προσώπων καθώς και για στέρηση άδειας εργασίας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο αυτόφωρο.