Συνεδρίαση της Task Force για τις επενδύσεις υπό τον Τσίπρα

Συνεδρίαση της Task Force για τις επενδύσεις υπό τον Τσίπρα
SOOC

Την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και να συνεχιστεί η διαδικασία της διαιτησίας όσον αφορά την Eldorado Gold επιβεβαίωσε η Task Force η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση στο Ελληνικό αντιμετωπίζει προβλήματα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ εκκρεμεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου – μάλιστα η συνεδρίαση αποφασίσθηκε επρόκειτο να γίνει σήμερα και αποφασίσθηκε να αναβληθεί. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει σο ΚΑΣ θετική πλειοψηφία για την επένδυση.

Αντίθετα για τις Σκουριές επιβεβαιώθηκε ότι η διαδικασία της διαιτησίας είναι ο προσφορότερος και ο πλέον θεσμικός τρόπος για την επίλυση όλων των ζητημάτων, καθώς προβλέπεται και από τη σύμβαση που .έχει υπογραφεί.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν η πορεία της επένδυσης της Total στα δύο οικόπεδα δυτικά της Κέρκυρας, μετά και τις χθεσινές θετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και η πορεία της επένδυσης της Ferrovie στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς με την προγραμματισμένη για αύριο υπογραφή της Σύμβασης στην Κέρκυρα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και αποφεύγεται ο κίνδυνος επιστροφών κρατικών ενισχύσεων ύψους 692 εκατομμύρια ευρώ.7

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαμητρίου, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και Οικονομικών Γιάννης. Χουλιαράκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Δημοφιλή