Ο J.J. Abrams επιστρέφει στο σύμπαν του Star Wars για να κλείσει την νέα τριλογία με το «Episode IX»

Ο J.J. Abrams επιστρέφει στο σύμπαν του Star Wars για να κλείσει την νέα τριλογία με το «Episode IX»
Director J.J. Abrams arrives as a guest at a premiere of the film
Danny Moloshok / Reuters
Director J.J. Abrams arrives as a guest at a premiere of the film

Η Δύναμη ήταν πάντα δυνατή μέσα στον J.J. Abrams, από όταν ήταν παιδί και παθιαζόταν με τις ταινίες του Spielberg και του Lucas μέχρι το 2015, όταν ανέλαβε τη σκηνοθεσία του πρώτου μέρους της νέας τριλογίας Star Wars, το «The Force Awakens».

Και φαίνεται πως η Δύναμη παραμένει ακλόνητη στον διάσημο σκηνοθέτη, καθώς η Disney αποφάσισε, έπειτα από διάφορα σενάρια που είχαν ακουστεί τον περασμένο καιρό, να του αναθέσει τη συγγραφή και σκηνοθεσία και του τρίτου μέρους της τριλογίας, «Star Wars: Episode IX».

Η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χτες, Τρίτη, αναφέρει:

«Ο J.J. Abrams, που δημιούργησε μια νέα εποχή για το Star Wars με το “The Force Awakens” το 2015, επιστρέφει για να ολοκληρώσει την τριλογία των sequel ως συγγραφέας και σκηνοθέτης του “Star Wars: Episode IX”. Ο Abrams θα συγγράψει το σενάριο με τον Chris Terrio. Το “Star Wars: Episode IX” θα είναι σε παραγωγή των Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Abrams, Bad Robot και Lucasfilm.

Μετά την αναπάντεχη αποχώρηση του μέχρι πρότινος σκηνοθέτη του “Star Wars: Episode IX”, Colin Trevorrow, νωρίτερα μέσα στον μήνα, οι φήμες ήθελαν τον Rian Johnson, ο οποίος σκηνοθέτησε το “Star Wars: The Last Jedi”, να αναλαμβάνει το τρίτο κομμάτι του franchise. Σύμφωνα όμως με το έγκυρο Deadline, ο Johnson απέρριψε την πρόταση.

Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, είπε σχετικά με την ανάθεση της ταινίας στον Abrams: «Με το “The Force Awakens”, ο J.J. παρέδωσε όλα όσα μπορούσαμε ποτέ να ευχόμαστε, και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφει για να κλείσει αυτή την τριλογία».

Το «Star Wars: Episode IX» θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Δεκεμβρίου 2019.