ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/09/2017 09:29 EEST | Updated 13/09/2017 09:29 EEST

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας κυβερνά χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου

Sooc

Με τίτλο «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσω του προσωπικού του ιστιολογίου άσκησε για ακόμη μια φορά σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, τον κ. Αλέξη Τσίπρα και σχολίασε την πρόσφατη σύγκριση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είναι λογικό να τον θαυμάζει αφού χάρη σε αυτόν κυβερνά» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και κάνει αναφορά και στον ελληνικό λαό λέγοντας «πως του αρέσει να παραμένει “ευκολόπιστος και προδομένος” κατά τη ρήση του εθνικού μας ποιητή», εννοώντας τον Σεφέρη.

Αναλυτική η ανάρτηση του κ. Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

 

Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

 

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

 

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

 

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!

 

Αθήνα, 12.9.2017

Μίκης Θεοδωράκης