Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε δύο άνδρες για ρατσιστική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε δύο άνδρες για ρατσιστική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο
Eurokinissi/Photo αρχείου

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία για τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε σε βάρος Πακιστανών στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στη Huff Post Greece ότι ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή στην επίθεση δύο άνδρες, ένας Ουκρανός και ένας Γεωργιανός. Και τα δύο άτομα αναζητούνται, καθώς δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών και για το νόμο περί ρατσιστικής βίας.

Η επίθεση είχε γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στο Νέο Ηράκλειο. Οι δράστες φέρονται να ρώτησαν τους Πακιστανούς από πού κατάγονται και στη συνέχεια να τους χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα. Δεν αποκλείεται να «περιπολούσαν» στην περιοχή για τον εντοπισμό μεταναστών. Ένας Πακιστανός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων.

Την έρευνα αρχικά ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Δημοφιλή