Μήπως κάνετε αυτά τα λάθη όταν μαγειρεύετε ρύζι;

Μήπως κάνετε αυτά τα λάθη όταν μαγειρεύετε ρύζι;
Cauliflower rice with basil close up in a bowl on the table. horizontal top view
ALLEKO via Getty Images
Cauliflower rice with basil close up in a bowl on the table. horizontal top view

Λάθη στην κουζίνα μπορούν να γίνουν πολλά, ακόμα και όταν πρόκειται για ένα τόσο απλό φαγητό, όπως είναι το ρύζι.

Ευτυχώς, η Alison Cayne, συγγραφέας του βιβλίου «The Haven’s Kitchen Cooking School», μοιράζεται μαζί μας μερικές απλές συμβουλές για να φτιάχνετε το τέλειο ρύζι.

Δοσολογίες

Οι περισσότερες συσκευασίες έχουν οδηγίες σχετικά με την αναλογία νερού και ρυζιού, αλλά όχι όλες. Να θυμάστε ότι χρειάζεστε 1,5 με 2 φλιτζάνια υγρού για κάθε φλιτζάνι ωμού ρυζιού. Αν μαγειρεύετε καστανό ρύζι, θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια υγρού.

Ξέπλυμα

Το ξέπλυμα του ρυζιού πριν το μαγειρέψετε δεν είναι απαραίτητο. Η Cayne αναφέρει ότι αν βάλετε το ωμό ρύζι κάτω από κρύο νερό για 2 περίπου λεπτά, όταν το μαγειρέψετε θα είναι πιο μαστιχωτό και όχι τόσο σπυρωτό.

Γνώση της κουζίνας

Μόλις το ρύζι πάρει μία βράση, θα θέλετε να μειώσετε την ένταση και να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, σύμφωνα με την Cayne, είναι ότι κάθε κουζίνα είναι διαφορετική και η «χαμηλή φωτιά» δεν είναι ίδιας έντασης σε κάθε κουζίνα.

Μην αφήνετε το ρύζι να «ξεκουραστεί»

Έχετε σίγουρα ακούσει ότι μερικά φαγητά πρέπει να «ξεκουραστούν» πριν καταναλωθούν. Το ρύζι δεν είναι ένα από αυτά, οπότε φροντίστε να το καταναλώσετε άμεσα.

Πιρουνίστε το

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, η Cayne προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα πιρούνι για να το ανακατέψετε ελαφρά και να γίνει πιο αφράτο.